Skip to content

Matchdag dam: Gamla Upsala SK – IK Brage

Idag reser Bragedamerna till de norra delarna av Uppsala för träningsmatch mot Gamla Upsala SK på Lötens IP.

Träningsmatch

MATCHDAG: LÖRDAG
VI MÖTEr: ISLINGBY IK
PLATS: lötens IP
TV/Webbsändning: Sänds via Borlänge Tidning HÄR.
MATCHSTART: 13:00

Fredrik Bengtsson inför dagens match:

Som bekant blev det ingen match den gångna helgen, när ett snöoväder gjorde att det inte gick att genomföra matchen mot Islingby IK på Borlänge Energi Arena. Något som tränaren Fredrik Bengtsson så klart var besviken över.

-Tråkigt. Nu har vi haft två matcher på försäsongen som blivit inställda. Båda matcherna mot division-2 motstånd. När man lägger upp matcher under försäsongen så hoppas man att man kan jobba med olika saker. 

Bengtsson fortsätter:

-Mot ett lag från en lägre division hoppas man att man ska få jobba lite mer med offensiva principer hur vi ska ha mycket boll. Nu är det som det är och det är inga konstigheter då får vi ta med det framöver istället.

Lördagens motståndare, GUSK, är ett lag som förra säsongen slutade femma i Elitettan. Den minnesgoda kanske påminner sig om att Brage i augusti förra året mötte dem i svenska cupen, då blev det förlust med 2-3 hemma på Vallen. I år har GUSK spelat nio träningsmatcher, vunnit sex, spelat två oavgjorda och förlorat en. Förlusten kom i tisdags efter att Elitettannykomlingen Örebro SK vann med 3-2 på Behrn Arena.

-De är ett bra lag som fått förstärkning. De är lite rivaler med IK Uppsala, som ramlat ner från allsvenskan till elitettan, det verkar som GUSK är lite mer bäst i stan som det ser ut, i och med IK Uppsala börjar om. 

-Det är ett bra lag som vi mötte i fjol (GUSK), och de är nog ännu bättre i och med de har fått en del nya spelare. Ett ganska roligt lag att möta, eftersom de vill spela fotboll, säger Bragebossen som är inställd på en match där man kommer sättas på prov.

-Det kommer bli en jättetuff uppgift, men en bra värdemätare. Vi får igen identifiera hur vi kan hitta bra strukturer i försvarsspelet, och ta det därifrån. Vi måste, som i varje match, vara modiga när vi har bollen och försöka jobba med hur vi vill ha det, även om det är ett bra motstånd. Nu måste vi dra på fart i grejerna eftersom vi inte har lika mycket tid. Det blir en tuff och rolig utmanare och vi jobbar vidare på vårt sätt att arbeta.

I och med att det var en kickoff i torsdags och ingen träning då, genomförde laget två tuffare pass i tisdags och onsdags.

I fredags så var det en matchförberedande träning med det som blir aktuellt till matchen idag. Två veckor kvar innan det blir dags liksom, sedan, nästa vecka, ska vi ha ett genrep mot Boo IF.

Elin Björkman kommer att vakta målet, eftersom det var hennes tur att stå i den inställda matchen mot Islingby. Emma Halvarsson och Elin Hjälte börjar så smått komma tillbaka, men kommer troligen inte vara med i dagens match. Klart är att skadade Rut Isberg inte är aktuell för spel.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.