Skip to content

Matchdag dam: Gefle IF – IK Brage

Idag, lördag, kl.15:00, spelar Bragedamerna sin andra match för säsongen då vi ställs mot Gefle IF på bortaplan.

MATCHDAG: Träningsmatch
VI MÖTER: Gefle IF
PLATS: Gavlevallen
MATCHSTART: 15:00

Vi möter seriekonkurrenten Gefle IF på bortaplan på lördag och det med nyförvärvet Olivia Wallner i truppen. Med sin rutin från högre divisioner kommer hon bli en viktig kugge under säsongen i lagets ambitioner att vara med och kriga om en topplacering. 

Efter att ifjol lämnat IFÖ Bromölla, som degraderades från Elitettan, hade hon flera klubbar att välja mellan innan valet föll på IK Brage.

-Det som lockade var att det är en seriös förening, och de verkar ha något spännande på gång, säger den 22-åriga målvakten.

Efter Elin Björkmans påskrift från Kvarnsveden tidigare i vinter, och med Alexandra Sjölander som för tillfället rehabar sin skadade axel, har vi det riktigt bra förspänt på målvaktssidan.

Vad är dina förhoppningar med den kommande säsongen?

-Att jag ska kunna hjälpa laget, så att vi ska kunna gå mot våra mål. Sedan siktar vi att vara ett topplag i serien helt enkelt.

Hur svårt är det att komma in som ny målvakt i ett nytt lag?

-Man får hänga med och försöka anpassa sig lite och se vad det är för typ av lag. Tjejerna har varit väldigt snälla och välkomnande så det har varit lätt att komma in i laget.

Brage spelade sin första träningsmatch förra helgen då Elitettanlaget Mallbackens IF stod för motståndet. Trots att värmländskorna vann med 2-0, menar Wallner att man gjorde en bra insats i Karlstad Airdome.

-Jag tycker hela laget gör en jättebra prestation. Surt så klart med en förlust, man vill alltid vinna. Resultatet hade absolut kunnat vara annorlunda om vi haft lite flyt med oss.

Hur tycker du att samspelet med backlinjen fungerade?

-Jättebra. Backarna gjorde det enkelt för mig som målvakt. Så jag fick inte alls så många lägen egentligen att jobba på själv.

Lördagens motståndare Gefle IF FF, som förra säsongen slutade sexa i serien, har spelat tre träningsmatcher på försäsongen, en vinst mot Djurgårdens F17 med 5-0, men sedan har det blivit två förluster mot IK Uppsala med 0-4 och Gamla Upsala med 0-2.

Trots sin ringa ålder har Olivia varit runt i en del klubbar och bland annat representerat Selånger FK i division 1 säsongen 2021, då man mötte Gefle. 

Vad vet du om dem i år?

-De är ett bra lag som också vill vara med i toppen och slåss, så det kommer absolut bli ett bra motstånd. 

Marcus Larssons Gefle IF, som har målet att vara ett elitlag 2025, har förstärkt med bland annat Tilda Wärulf från Elitettan laget Sundsvalls DFF, Felizia Edström som förra säsongen spelade i seriekonkurrenten Sollentuna FK. Dessutom har värvat rutinerade Sanna Signuel som spelat i elitettan med Ljusdals IF, och evigt unga Lee Ahmed Winroth som har gjort comeback efter att ha varit gravid.

-De har också fått några spännande nyförvärv, så det kommer bli intressant att se vart vi står mot de helt enkelt.

Brage har haft en normal träningsvecka innan man har börjat ta sikte mot matchen på lördag.  

-Vi kommer att finslipa lite på det (som vi påbörjat) och ha matchanalys från förra helgen, se lite detaljer om vad vi kan förbättra. Sen är det bara fortsätta med arbetet vi gör, och ”kötta” på helt enkelt, avslutar Wallner.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.