Skip to content

MATCHDAG DAM: Heffnerklubbans BK – IK Brage

DIVISION 1

MATCHDAG: LÖRDAG
VI MÖTER: HEFFNERKLUBBANS BK
PLATS: HK VALLEN
MATCHSTART: 15:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

Idag, lördag, väntar den tredje bortaresan längs E4:an norrut där vi ställs mot Heffnerklubbans BK på HK Vallen.

Vi kommer till matchen efter att senast ha kämpat oss till en uddamålsseger, 1-0, mot Gefle IF. 

Vi tog kontakt med anfallaren Anna Sandin, som delar sina tankar om det som varit och dagens match.

-Med tanke på förutsättningarna vi hade, väldigt många sjukdomar, så gör vi det bra. Det finns alltid saker att förbättra men vi går därifrån med tre poäng, vilket är det viktigaste, säger 26-åringen efter segern mot Gefle i den senaste omgången.

Anna Sandin som gjorde ett inhopp i lördags har fått starta hälften av matcherna, och lika många gånger bytts in. Själv är hon lite missnöjd över att det inte blivit mer poäng.

-Starten har varit sisådär. Vi har nya spelare och det tar tid det tar att bli sammansvetsade ute på planen. Men vi ska tänka på att vi bara har en förlust!

Vad är målsättningen resten av säsongen, då första platsen ser avlägsen ut?

-Allt kan hända i den här serien, det har vi sett. Vi tar det vecka för vecka, säger hon.

Heffnersklubban som slutade åtta förra säsongen, har satt upp en liknande målsättning i år. Inför säsongen har man bland annat tappat Emma Sjölén (Kovland), Desiré Öberg (IFK Timrå) och mammalediga Mira Hullinder. Dessa har ersatts av bland andra Alicia Holmberg (Selånger) och Tyra Öhman (Sundsvalls DFF). Ebba Larsson, Frida Svensson och Agnes Parhammar har flyttats upp från utvecklingslaget i tvåan. Ny huvudtränare är Fredrik Karlström, som fått en bra start med sitt tränaruppdrag i och med laget parkerar på femte plats.

Ett par spelare som Brage får se upp med är Joanna Wallgren som ifjol gjorde 17 fullträffar och hittills i år gjort tre mål. Lika många mål har 30-åriga Ida Markström, ny från Trångsfors IF, gjort.

-Jag tror det blir en tuff match, vi vet att de är ett fysiskt lag. Så länge vi gör det vi är bra på, så vet jag att vi kommer att åka därifrån med tre poäng. Sist vi mötte dem så förlorade vi på bortaplan, så vi är revanschsugna, lovar Anna Sandin.

Med en vinst skulle IKB ta sig förbi Heffnersklubban. Om resultaten skulle gå rätt väg, kan vi faktiskt klättra upp till fjärde plats i tabellen.

Sandin säger sig ha en bra känsla inför matchen, i och med att hon tycker att laget har en stigande formkurva.

-Vi har gjort det bra de senaste träningsveckorna. Vi blir bättre och bättre. En vinst i bagaget skapar givetvis motivation, som jag hoppas ger resultat i helgen.

Saknas gör Moa Hansson och Olivia Wallner. 

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.