Skip to content

Matchdag dam: Heffnerklubbans BK – IK Brage

Matchdag: Division 1 Norra
Vi möter: Heffnerklubbans BK
Plats: HK Vallen 1
Matchstart: 15:00
Webbsändning: Sänds via Borlänge tidning här.

Idag, lördag, väntar Heffnersklubbans BK på HK Vallens konstgräs i nordöstra Sundsvall.

Bragetränaren Fredrik Bengtsson, har stor respekt för motståndet.

-De är bra hemma, och har kryssat mot Sunnanå. De har slagit både Gävle och Sollentuna hemma. Jag hoppas vi kan flytta bollen bra. Det kommer bli tufft och fysiskt på den där ytan.

Har ni kommit tillbaka till normal dygnsrytm efter resan till Luleå?

-Ha, ha, det var en rolig fråga. Ja, det har vi gjort. Vi tog ledigt i måndags. Sedan hade vi en lagaktivitet där vi renoverade och målade en spelares garage, med lite grillning efteråt.

Bragebossen säger att den långa resan, till viss del påverkade lagets prestation mot Luleå. Men att ändå gå vinnande ur matchen, tycker han säger mycket om lagets inneboende styrka.

-Det tog hårt på krafterna. Vi märkte på matchdagen att vi tyckte att vi var lite trötta innan matchen. Det var lite långt att åka buss. Resan tog hårdare på oss än vi trodde, men vi ska inte skylla på det.

-Vi gör en fantastisk bra insats på grund av detta, att vi ändå kunde vinna tyder på en styrka. Ibland måste man ta på sig en annan tröja och jobba ner motståndaren, under 90 minuter, och göra det vi kan. Det tycker jag vi lärt oss, att vi tagit oss an uppgiften som den är. Det är styrka i sig.

Inför matchen mot Heffnersklubban, väljer man att resa på matchdagen till Sundsvall.

-Vi fortsätter att lära känna E4:an norrut. Vi kan alla träd nu, säger Fredrik Bengtsson med ett skratt, och förmedlar sina tankar inför matchen mot serieåttan.

-Heffnersklubban är ett hårt arbetande lag, som vi hade fullt upp med på hemmaplan. De har en lite äldre variant av konstgräsplan.

Vi kommer till matchen med tre raka segrar, vilket betyder grönvitt bara är två poäng bakom trean Sandviken och ytterligare en efter tvåan Team TG FF. 

Hur tycker du laget står sig formmässigt?

-Det har varit lite olika ansikten på de där segrarna. Det visar att vi kan vinna matcher i olika kostymer. Jag tycker vi jobbar vecka för vecka.

Agnes Dahlström är tillbaka i träning och Sára Muláková har varit borta ett par matcher, men Fredrik Bengtsson räknar med att båda ska vara tillgängliga på lördag.

Heffnersklubban får klara sig utan lagets näst bästa målskytt Amanda Sevefjord (8 mål på 18 matcher) som fick ett rött kort senast mot Kvarnsveden. 

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.