Skip to content

Matchdag dam: IFK Östersund – IK Brage

MATCHDAG: Division 1 Norra
VI MÖTER: IF Team Hudik
PLATS: Borlänge Energi Arena
MATCHSTART: 16:00
TV/WEBBSÄNDNING: Via Borlänge Tidning HÄR.

Idag, söndag, kl.14:00 spelar våra damer säsongens sista match i årets division 1 norra. För motståndet står tabellsjuan IFK Östersund på Jämtkraft Arena.

Lagkaptenen Robyn Decker säger att träningsveckan har sett ut som inför vilken match som helst.

”-Det har varit fys på tisdag, fotboll onsdag, torsdag och fredag.” 

Även om säsongen varit mycket lyckad med flera topprestationer, känner hon att man kan behöva en period av vila innan det är dags att ta sikte på säsongen 2024.

”-Det känns lite blandat, det blir skönt för tjejerna att det är sista veckan. Det är en match kvar, och det är en vanlig vecka och vi är fokuserade.”

Är det skönt att säsongen snart är slut eller är det tråkigt med tanke på att det har varit en bra säsong?

”-Det är lite både och. Det är skönt att det blir lite ledigt och att man kan andas ut lite grann, vi vet att vi har gjort det vi skulle och att det har varit en jättebra säsong. Det är kul att spela matcher, det är den delen som är tråkig. Men jag tror alla tjejer känner att det är dags att ta en liten paus och att ladda batterierna för att göra sig klar för en ny säsong nästa år.”

Den 36-årige mittbacken är den enda i laget, tillsammans med skyttedrottningen Hanna Torstensson, som startat alla 25 matcher. Även om hon inte är någon utpräglad målskytt, har det blivit sex mål under säsongen. Sett över säsongen som helhet, känner sig Robyn nöjd över sin egen prestation.

”-Det har varit helt okej. Oavsett hur det går, vill man alltid göra det bättre, men det finns delar av säsongen jag är nöjd med, och delar jag är mindre nöjd med. Man är aldrig nöjd med sin egen säsong, det är därför man fortsätter.” – säger hon med ett skratt.

Mer specifikt, vad är det du är mest nöjd med?

”-Det är över lagets insats över hela säsongen. Vi hade en målsättning som var ganska optimistisk med en topp fem-placering där vi kommer att sluta. Det jag är nöjd över är att vi lyckades nå vårt mål.”

Söndagens motståndare IFK Östersund har ett starkt hemmafacit. Laget har bara förlorat två matcher hemma på Jämtkraft Arena (Sollentuna FK 2-3, och Sunnanå SK 2-3).

För att IKB ska behålla sin fjärde plats av egen kraft i tabellen, behövs det minst en poäng. Närmast jagande Sollentuna möter seriesegrarna Sunnanå, som skuggar två pinnar bakom, men med en mycket sämre målskillnad.

Robyn Decker säger att det är en stor skillnad känslomässigt att vinna eller förlora sista matchen, även om det ”bara” gäller en fjärde plats i tabellen.

”-Det är jätteviktigt. Man vill avsluta på bästa sätt, med tre poäng. Då får man en bra känsla när man går in på två veckors ledighet. Så får man igång det där suget igen. Avslutar man med en förlust blir det en jättetråkig lång väg hem, så ska man träna i november. Så klart vi vill avsluta på topp och ta de tre sista poängen, och ha en bra känsla inför novemberträningarna, och inför starten 2024.”

”-Om den hade varit avgörande i toppen eller botten, hade vi åkt dagen innan. Men när det inte är en avgörande match på något sätt, åker vi samma dag, och spar in lite pengar.” – avslutar Decker.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.