Skip to content

MATCHDAG DAM: IK Brage – Alnö IF

DIVISION 1
MATCHDAG: LÖRDAG
VI MÖTER: ALNÖ IF
PLATS: BORLÄNGE ENERGI ARENA
MATCHSTART: 13:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

Idag, lördag, kl.13:00, väntar hemmamatch för IK Brages damer i division 1 norra, när vi gästas av seriejumbon Alnö IF.

Vi kommer till matchen efter i senaste omgången förlorat borta mot Heffnersklubban (4-1), men dessförinnan besegrat Gefle med 1-0 på hemmaplan. Tränaren Fredrik Bengtsson, ser tillbaka på matchen förra helgen, och menar att laget då inte visade sitt rätta ansikte, men att formen ändå känns bra.

-Man kan säga att det var ett debacle senast mot Heffnersklubban, där det var tråkigt att vi underpresterade efter att vi tagit första hemmavinsten mot Gefle. Jag tycker ändå att matchen i sig (mot Heffnersklubban) får målen i fel lägen. 

-Vi har ändå sagt att vi kan betydligt bättre, och att vi inte ska analysera den för mycket. Vi kastar den i det runda arkivet, ganska snabbt skulle jag säga, och tar en ny sats till idag.

Efter att laget tränat tisdag och onsdag, mynnade torsdagens inplanerade träning ut till något helt annat.
-Vi uppvaktade vår eminente assisterande tränare Mattias Andersson som fyllde 50 år. Vi lurade ner honom till träningen och skojade bort honom, grillade hamburgare och firade honom ordentligt hemma hos Robyn Decker ute i Torsång. Ibland kan det vara bra med en inställd träning och göra något kul tillsammans, skratta, och få ihop gruppen.

Lördagens motståndare, nykomlingen Alnö IF, har haft en tuff inledning på säsongen med endast två inspelade poäng. Efter 2-2 i premiären mot Luleå Fotboll, blev det sju raka förluster innan man kryssade hemma mot Karlbergs BK i senaste omgången. Innan säsongen gick lagets tränare Kent ”Gus” Gustafsson ut med att målsättningen var att hänga kvar, vilket det fortfarande finns goda möjligheter att infria, då avståndet upp till fast mark bara är sex poäng. Lagets stora stjärna är hårt jobbande anfallaren Frida Olsson, 20, som både är snabb och stark. Med sina fyra mål har Olsson, som har meriter från Elitettan (Sundsvalls DFF), gjort hälften av Alnös mål den här säsongen.

Vad är dina tankar inför mötet mot Alnö?

-Med tanke på det vi kommer ifrån, så ska vi inte fokusera så mycket på motståndet, vad de gör. Nu gäller det att hitta tillbaka till oss, kan man säga. Vi behöver utveckla vårt spel, och prata om vissa saker som vi gnuggat på i veckan. Framförallt har vi pratat om anfallsspelet som måste vara mer varierande. Det ska bli kul att spela hemma igen, vi vet att vi är bra hemma, där vi inte tagit stryk. Här vet vi att man ska vara ganska bra för att slå oss. Det känns tryggt att komma tillbaka, och studsa tillbaka, som jag hoppas vi kan infria.

Likt förra säsongen, har vi visat oss nästintill oslagbara på Borlänge Energi Arena. Tre oavgjorda och en vinst, är det facit laget har på hemmaplan. Bragetränaren, tror och hoppas att man ska kunna hålla förlustnollan intakt, i alla fram till sommaruppehållet.

-Vi har två matcher kvar hemma, innan vi ska beta av Sandviken borta, och även Själevads IK hemma. Det är fyra matcher kvar till sommaruppehållet. Två hemma och två borta. Vi har stora möjligheter att vi kan fortsätta infria den hemmasviten, skulle jag säga.

I en haltande tabell ligger IKB på nionde plats, fem pinnar ner till Bergnäset, närmast under nedflyttningsstrecket. Bengtsson känner ingen direkt oro att lagen bakom börjar flåsar i nacken. -Nej, det kan man inte säga. Vi ska göra bokslut efter halva serien, då kan vi prata om hur vi ligger till och så där. Vi tar de här matcherna först. Det är klart att man tittar i tabellen, man ljuger om man säger att man inte tittar på den. Det är en jämn serie. Det blir lite oväntade resultat, vilket är kul. Det finns fortfarande lite överraskande att göra, så den lever än, absolut.

På skadelistan finns fortfarande några spelare uppsatta: -Ella Foberg gör sin första kollektiva vecka, och tränar med laget, men hon måste komma in i själva fotbollsträningen, annars går man sönder om man ska göra maxaktioner, vi får vänta någon vecka till. Olivia Wallner och Moa Hansson har hjärnskakningar. Jag törs inte säga när de är tillbaka, det tar den tid det tar. Man vill inte riskera att de ska få men för livet, avslutar Fredrik Bengtsson.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.