Skip to content

Matchdag dam: IK Brage – Bele Barkarby IF

Matchdag: Division 1 Norra dam
Vi möter: Bele Barkarby FF
Plats: Borlänge Energi Arena
Matchstart: 16:00
Biljetter: Inträde betalas i entrén (gratis upp till och med 19 år)
Matchens företag: Scandic Borlänge

Idag, lördag, kl.16:00 är det match hemma på Borlänge Energi Arena då Bele Barkarby kommer på besök.

Tränaren Fredrik Bengtsson berättar lite vad laget fokuserat på, och hur han blickade tillbaka på förra helgens förlustmatch mot Sandviken.

-Vi tränade och fokuserade på det vi ska göra. Att komma tillbaka från Sandvikenmatchen, där jag tyckte att vi inte riktigt vågade spela vårt spel riktigt. Vi kom in i deras sätt att spela, och slog lite långt. Vi var inte nöjda med hur matchen genomfördes. Jag tycker vi blev fega och vågade inte spela.

Efter fyra raka segrar (fem med cupvinsten mot Bälinge IF inräknad), så blev den imponerande segerraden bruten i Sandviken. Nu hoppas vi att vi kan börja bygga upp en ny vinstrad. Och att spela på Borlänge Energi Arena, har hittills varit liktydigt med tre poäng.

-Vi har bra självförtroende att spela hemma. Lagen som kommer hit måste vara riktigt bra för att slå oss, säger Bengtsson.

-Det har varit en bra träningsvecka, så det ser bra ut.

Vad tycker du skiljer er från topplagen som ni förlorat mot (Gefle, Sunnanå och Sandviken)?

-De kan vara lite jämnare. Jag tycker vi verkligen är med, och har fått ett kvitto på att vi hör hemma i den här serien. Vi är på en lärdomsresa kan en säga. Sedan kanske det är så att vi har överraskat många, det ska vi ta med oss, och vi har vunnit lite respekt när vi går in i andra halvan av serien, och lagen kommer kanske agera annorlunda mot oss, det måste man också vara beredd på. Nu är fokus på matchen mot Bele Barkarby, och de andra matcherna som är kvar av våren.

9:e placerade Bele Barkarby är likt IK Brage nykomlingar i serien. Förra säsongen vann de division 2 mellersta Svealand, en poäng före Västerås SK. Som vanligt har Fredrik Bengtsson kartlagt motståndarna, för att laget ska komma så väl förberedda som möjligt.

-Det är ett hårt arbetande lag, skulle jag vilja säga, som har tagit ganska mycket poäng efter att de kämpat ner sina motståndare. Så de kommer inte att ge sig i första taget. Kan vi vara lite lugna med bollen och flytta den som vi brukar, och vilja göra, så tror jag över tid, att det faller över på vår sida.

Saknas på lördag gör Engla Svärdhagen. I övrigt är alla tillgängliga. Matchen startar kl.16:00 hemma på Vallen. Inträde betalas i huvudentrén och vi erbjuder som vanligt alla barn/ungdomar upp till och med 19 år gratis inträde.

Dagens matchvärd: Scandic Borlänge

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.