Skip to content

MATCHDAG DAM: IK Brage – Gefle IF

Idag, lördag, kl.13:00, tar damerna mot seriefemman Gefle IF hemma på Vallen.

DIVISION 1 NORRA

MATCHDAG: LÖRDAG
VI MÖTER: KARLBERGS BK
PLATS: BORLÄNGE ENERGI ARENA
MATCHSTART: 13:00
MATCHENS FÖRETAG: SSAB
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

Träningsveckan har inte varit optimal inför lördagens hemmamatch mot Gefle IF. Förra veckans tuffa schema, med tre bortamatcher på sju dagar, har satt sina spår i truppen. 

-Vi har haft en baksmälla efter att vi suttit i en buss i 33 timmar. Blir någon förkyld, så blir alla förkylda, konstaterar Bragetränaren Fredrik Bengtsson. 

I torsdags saknades Luna Hermansson, Anna Sandin och Sara Berglund, som alla var sjuka och därmed med största sannolikhet missar matchen på lördag. Målvakten Olivia Wallner beräknas bli borta längre tid än väntat, då prognosen är att hon fått en lättare hjärnskakning.

Idag ställs vi mot seriefemman Gefle IF. En motståndare vi mötte i mars i en träningsmatch, och vann med 2-1. 

IKB-tränaren menar att både IKB och Gefle sedan dess, tagit fler steg framåt i sättet man vill spela.

-Jag tycker att både dem och vi har utvecklat spelet. Vi vet om deras styrkor att de ofta vill aktivera sina forwards ganska tidigt. De har två lite större forwards, där Sandra Törnros sticker ut att kunna hota i djupled, även fast hon är lång och stor är hon väldigt snabb. Sedan har de spelat med Felicia Edström på topp, som är lite bättre i det felvända spelet. Det är första gången de spelar med två forwards. 
Gefle IF hade inför säsongen som målsättning vara med i toppen och fightas om en plats i elitettan kommande säsong. Förutom nämnda forwardsduo, är Evelina Larsson en spelare ha koll på, då hon ofta vinner bollen på det centrala mittfältet. Även 18-åriga Johanna von Reedtz, som spelar mittback, har alla verktyg för att växa ut till en elitspelare.

Tror du att backlinjen kommer att sättas på prov i och med Gefle är det lag som gjort flest mål i serien?

-Det var en match, 8-0 mot Bergnäset som de fick väldigt mycket hjälp och skjuts i statistiken, så det säger lite grann. men de är bra på fasta situationer, och bra i sitt direkta spel, så det får vi absolut se upp med. 
Fredrik Bengtsson väljer att lägga fokus på lagets egna spel, och hur man vill utveckla det. -Jag tycker det är viktigt att vi försöker utveckla vårt sätt att jobba. Man ska inte titta alltför mycket på motståndarna. Vi vill komma tillbaka till våran form, och hur vi vill agera. Vi lägger fokus på det. Jag hoppas att vi kan diktera lite mer och ha bollen och komma tillbaka till det vi jobbat på sedan bortamatchen mot Luleå. Att vi ska känna igen oss i vårt sätt att spela. 

På våra tre spelade matcher på Borlänge Energi Arena, har det blivit lika många oavgjorda. 

-Jag hoppas att vi kan gå för första trean på hemmaplan den här säsongen. Vi kanske skulle haft någon mer trea med oss, istället för de här ”kryssen”, säger Fredrik.

Moa Hansson börjar komma tillbaka efter sin vadskada, och är aktuell att ta en plats i truppen.

Text: Per Lindgren.

Matchens företag i dagens match är våra grönvita vänner SSAB.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.