Skip to content

Matchdag dam: IK Brage – Gefle IF

Matchdag: Division 1 Norra dam
Vi möter: Gefle IF
Plats: Borlänge Energi Arena
Matchstart: 18:00
Biljetter: Inträde betalas i entrén (gratis upp till och med 19 år)
Matchens företag: Lykta Produktion
TV-/webbsändning: via Borlänge Tidning

Ikväll, lördag, kl.18:00 väntar höstsäsongens första hemmamatch när vi tar oss an andraplacerade Gefle IF på Borlänge Energi Arena.

IKB kommer från en förlust efter att i söndags blivit poänglösa i den tuffa bortamatchen mot Sollentuna med 3-1. I paus byttes den offensive mittfältaren Elin Hjälte in, och hon var den som var närmast att göra mål i andra halvlek.

-Jag är nog ganska nöjd över inhoppet. Det kändes bra, och det är bara synd att skotten inte gick in, så klart. För man vill ju alltid göra mål. Vi gör en hyfsad bra insats ändå.

Nu är det ny match och Gävle-Dala derby mot Gefle IF. Gästrikarna kommer också från en förlust i höstpremiären, då man fick stryk hemma mot lokalkonkurrenten Sandvikens IF med 0-1.

-Vi är väldigt sugna på att ta revansch, och jag tror att det kommer gå bra. Vi har haft en bra träningsvecka. Jag känner mig laddad och har en bra känsla, säger 20-åringen.

Brage ståtar fortfarande med ett strålande hemmafacit (matchen mot IFK Östersund spelades i Gustafs), där vi har sju segrar av sju möjliga. Då är det naturligt att Hjälte har en känsla av trygghet att spela hemma på ”Vallen”.

-Så klart att det är skönt med hemmamatch. Det känns bra att det är hemma, men man försöker göra det bra oavsett var man spelar.

Det har gått drygt fyra månader sedan vi i seriepremiären mötte GIF. Då blev det förlust med 2-0 på Gavlevallen, efter att vi arbetat oss in i matchen efter paus. Elin Hjälte tycker att man sedan dess, tagit sitt spel till nya nivåer.

-Vi har utvecklats mycket och har ju spelat ihop oss lite mer allihopa. Det känns som alla vet mer ens roll i laget vad man ska göra och har mer koll på det mesta, skulle jag vilja säga.

Grönvitt går in i en tuff vecka, med tre hemmamatcher på nio dagar. På lördag som sagt var Gefle. På tisdag cupmatch mot GUSK och nästa söndag står Sunnanå för motståndet.

-Det är klart att det tar på kroppen att spela så mycket matcher. Vi anpassar träningsbelastningen och kör inte lika hårt. Man får se till att vara jättenoga med sömn, kost och allt runt omkring, återhämtning.

Ikväll efter herrarnas match mot GAIS på Vallen väntar alltså Gefle IF för damerna. Start kl.18:00 och vi hoppas på att alla poängen stannar hemma i Borlänge!

Matchens företag: Lykta Produktion

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.