Skip to content

Matchdag dam: IK Brage – IF Team Hudik

MATCHDAG: Division 1 Norra
VI MÖTER: IF Team Hudik
PLATS: Borlänge Energi Arena
MATCHSTART: 16:00
TV/WEBBSÄNDNING: Via Football Play HÄR.

Idag, lördag, kl.16.00 väntar damernas sista match på Borlänge Energi Arena när vi ställs mot ett pånyttfött Team Hudik.

Hälsingskorna, som parkerar på tolfte plats och precis under det nedre strecket, kommer med två raka trepoängare och har efter skrällsegern senast mot topplaget Sandviken fortfarande möjligheten att klara kontraktet. Avståndet upp till fast, säker mark är fyra poäng.

Bragetränaren Fredrik Bengtsson har respekt för motståndet, trots att det prekära tabelläget.

 -De har kniven mot strupen och sista halmstrået att de ska överleva den här serien till nästa säsong.

Team Hudik gjorde en av säsongens bästa insatser senast när de vann med 2-0 (1-0) mot försvarsstarka Sandvikens IF efter mål av Malin Jonsson och Sigrid Persson på varsin sida halvtidsstrecket. 

-Det ska de ha all heder av, att de vann senast mot Sandviken. Det var imponerande gjort. De låg ganska lågt och ställde om på kontringar och vann matchen så.

Brage har å sin sida gjort en fantastisk säsong och har möjligheten att komma trea i tabellen, där avståndet upp till Sandviken är tre poäng. Även i skytteligan finns grönvitt i det övre skiktet genom Hanna Torstensson som med sina 21 mål är delad trea med Team TG:s Olivia Näsström. Flest mål har Sunnanås Lova Andersson gjort med 25 mål, två fler än Team TG:s Emma Åström (23).  

Grönvitt kommer till matchen med en uddamålsvinst mot Kvarnsvedens IK sedan Agnes Dahlström gjort matchens enda mål efter dryga tio minuter på Stora Ensoplanen. Det var en match som Brage spelmässigt dominerade, men där hemmalaget krigade och gjorde det svårt för oss att få spelet att flyta. Trots segern var Bragebossen inte nöjd med hur laget presterade under 90 minuter.

-Vi har analyserat den, och vi var inte nöjda. Det viktigaste var att vi vann men vi kan bättre. Passningsspelet funkade inte som det brukar och det är det som brukar vara vår styrka.

Säsongen är inne på upploppet och efter seriestarten i början av april återstår två matcher innan vi kan summera året. Till skillnad från förra säsongen kommer laget att spela åtta matcher fler vilket betyder totalt 26 matcher, till skillnad från fjolårets 18 matcher i division 2.

Finns det energi kvar till de två sista matcherna?

-Jättebra spaning. De här tjejerna är inte vana att spela så länge, de brukar sluta i september. Så det är en utmaning att vi håller på in i oktober. Det är trötta kroppar och trötta huvuden. Vår uppgift är att motivera dem och hålla huvudet högt i de två återstående matcherna. De har visat bra tåga på träningarna den här veckan. Vi ser med stor tillförsikt på matchen mot Team Hudik, säger Fredrik som räknar med att damerna kommer tända till lite extra, eftersom det är sista gången i år de får visa upp sig inför hemmapubliken:

-Ja, först är det sista matchen hemma, där vi hoppas kunna avsluta på bästa möjliga sätt. Det blir lite kul, nästa helg, sista matchen för säsongen då vi får summera alltihopa. Jag hoppas vi har en nivå och energi att vi orkar med de här sista matcherna.

I bortamötet mot Team Hudik på Glysis vann vi med 4-1. Men siffrorna speglade inte riktigt matchbilden, då hemmalaget hade väl så mycket chanser. Det stod länge 0-1, innan Brage under sista tjugo kunde dra ifrån i målprotokollet. Team Hudiks taktik senast mot Sandviken var att ligga på kontringar, och det är nog mycket som talar för att matchbilden på lördag kan bli något liknande.   

-Jag räknar med att vi får mer boll än vad de har, och kan kontrollera spelet som mot KIK. Jag hoppas på bättre adress på passningarna så de sitter på en medspelare, avslutar Fredrik Bengtsson.

Till matchen på lördag finns det ett frågetecken för anfallaren Ella Fobergs medverkan, i övrigt är samtliga uttagningsbara.

Text: Per Lindgren.

MATCHENS FÖRETAG: AB Bergkvist Siljan

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.