Skip to content

Matchdag dam: IK Brage – IFK Östersund

Matchdag: Division 1 Norra dam
Vi möter: IFK Östersund
Plats: Sittab Arena Gustafs
Matchstart: 16:00

I förra omgången åkte vi hem med en pinne, efter spelat oavgjort 2-2, borta mot Team TG. Tränaren Fredrik Bengtsson tycker framförallt det var starkt hämta upp ett tvåmålsunderläge.

-Vi har kommit från en match där vi tycker det är en av de viktigare mentalt, då vi låg under med 2-0 mot Team TG borta, men får ändå med oss en poäng hem till Borlänge. Det tycker jag är en av de viktigaste matcherna vi gjort mentalt, även fast vi inte vinner, att vi kan vända en match mot ett topplag. Det ger oss styrka inför kommande matcher i den här serien.

Idag, lördag kl 16.00 är det dags för hemmamatch, när IFK Östersund står för motståndet. Men matchen kommer att spelas på Sittab Arena i Gustafs, eftersom det läggs en ny matta på Borlänge Energi Arena. Det återstår att se om vi kan fortsätta bygga på vår fina hemmastatistik, fast matchen kommer att äga rum sisådär 15 kilometer söderut.

-Man bygger upp en hemmaborg där vi varit starka hemma. Jag hoppas att vi även kan vara lika starka på Sittab Arena. Vi har tränat där hela veckan. Olyckligt att vi inte kan vattna planen. Det är lite annorlunda där vi inte spelat match tidigare. Jag tror inte att det ska vara några konstigheter. Vi har bra form, bra resultat förra helgen, och tränat på mattan under veckan, säger Bengtsson.

Bragebossen tror inte att vi kommer att ha några fördelar, i och med det varma vädret och den långa bussresan för jämtarna.

-Det blir varmt för båda lagen. Det blir ett cooling break, Vi kör med full bänk, och kan vara redo om någon blir trött tidigare än vanligt. Det gäller att dricka för att kunna prestera, men det är samma för båda lagen. Det gäller att se till att vi har energi hela matchen.

IFK Östersund med tre raka segrar, återfinns på åttonde plats. Bara tre poäng bakom IKB. Fredrik Bengtsson säger sig ha en bra bild av vad man kommer att få möta för typ av lag.

-Det är ett spelande lag som lyckades väl i division-1 förra året och kvalade sedan in i den nya serien i år. De har byggt med många unga talanger som aspirerar från ungdomslagen. De är duktiga att suga upp talanger. Jag tycker vi har bra koll på dem.

-Det blir nog att ha lite tålamod, att inte tappa huvudet när man blir trött och inte stressar. Oavsett resultat på tavlan, som vi lärde oss förra veckan, gör man inte bokslut innan domaren blåser innan 90+5 kanske. Tålamod är ordet, säger Fredrik vad som kommer att bli matchavgörande.

Vilka är de bästa anledningarna till att publiken ska komma och kolla matchen i eftermiddag?

-Det är klart att man vill se på fotboll fortfarande. Nu har herrarna tagit lite paus, då får vi se till att vi åker och tittar på de grönvita ändå, när damerna ställer upp. De som gillar och älskar IK Brage, de har bästa möjligheten då vi fortfarande har tre matcher kvar (innan sommaruppehållet).

Saknas till matchen gör Johanna Rundström, och Elsa Gustafsson spelar en F17 match.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.