Skip to content

Matchdag dam: IK Brage – Luleå Fotboll DFF

Matchdag: Division 1 Norra dam
Vi möter: Luleå Fotboll DFF
Plats: Borlänge Energi Arena
Matchstart: 15:30
Biljetter: Inträde betalas i entrén (gratis upp till och med 19 år)
Matchens företag: Lokalti – Dalarnas största gratistidning
WebbsändningVia Borlänge Tidning här

Idag, söndag, kl.15:30 är det dags för match hemma på Borlänge Energi Arena för damerna, när vi möter Luleå Fotboll.

Brages vänsterback Luna Hermansson säger att laget har genomfört bra träningar under veckan, och att man är redo inför söndagens tillställning.

-Vi har haft väldigt bra känsla och energi, så vi har skaffat oss bra förutsättningar inför matchen mot Luleå. Vi har haft en del småsjuka i början av veckan, men de flesta har kommit tillbaka.

Luna Hermansson har startat alla fem tidigare seriematcher, och spelat 428 av 450 minuter. Med andra ord är 18-åringen en viktigt kugge i lagets defensiv. Just försvarsspelet har sett solitt ut i de senaste matcherna. Näst senast mot Själevad skapade motståndarna ingenting framåt, och nästan lika bra såg det ut förra helgen i 4-1-segern borta mot Ope.

-Jag tycker vi har spelat väldigt bra fotboll, som senast mot Ope i första halvlek, så spelade vi på det sättet som vi vill, och det lönade sig helt enkelt.

Vad betyder det att ni har två raka segrar inför matchen mot Luleå?

-Det betyder mycket att vi får en bra känsla och ett bra självförtroende. Men det är en helt ny match nu, och det är bara att ta nya tag.

Luleå visade senast att det finns kvaliteter i laget, då man besegrade tidigare serieledande Heffnersklubban med 3-1.

Faktum är Luleåklubben Notvikens IK DFF, som förra året vann division 2, bytte skepnad till nystartade Luleå Fotboll DFF. Norrbottenslaget imponerade förra helgen när man alltså besegrade Heffnersklubban, som då toppade tabellen.

-Det är ett bra lag. Vi gick igenom dem under lördagen, så vi är förberedda. Vi tar inte något för givet, utan det är ett mycket bra lag. Det kommer blir spännande att se hur det går.

Spel på Borlänge Energi Arena, har hittills resulterat i två segrar av två möjliga. Luna Hermansson tror sig veta vad som blir nyckeln till en ny trepoängare:

-Att vi vinner mycket boll, och spelar på det sättet vi vill, så kommer det att gå bra.

Matchen startar kl.15:30 hemma på Vallen. Inträde betalas i huvudentrén och vi erbjuder som vanligt alla barn/ungdomar under 20 år gratis inträde. För dig som inte är på plats sänds matchen via Borlänge Tidning här.

Dagens matchvärd: Lokalti – Dalarnas största gratistidning

Vi ses på Vallen – Tillsammans är vi IK Brage!

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.