Skip to content

Matchdag dam: IK Brage – Ope IF

Matchdag: Division 1 Norra
Vi möter: Ope IF
Plats: Borlänge Energi Arena
Matchstart: 16:00
Webbsändning: Sänds via Borlänge tidning här.

Idag, lördag kl. 16.00 är det match på Borlänge Energi Arena för Bragedamerna, där vi tar oss an fjortondeplacerade Ope IF. Tränaren Fredrik Bengtsson säger att träningsveckan har gått enligt plan, och att spelarna känner sig pigga, trots att vi närmar oss hösten och det varit en lång säsong.

-Det har sett bra ut. Vi hade en tripp till Örnsköldsvik förra helgen, även om det var en regnig match tyckte jag att prestationen var bra, och vi kom därifrån med ett bra resultat. Det har varit lätt att träna, och vi har bra form, så det känns kul.

Vad ser du framför dig för matchbild när vi ska möta Ope?

-Att vi har bollen, att vi styr och ställer, Jag hoppas vi kan ha tålamod och flytta på dem och hitta rätt läge att gå.

Med 17 omgångar spelade ligger IKB på en fin fjärdeplats. Upp till serieledarna Sunnanå skiljer det tio poäng. Till tvåan Team TG är avståndet sex poäng och med tanke på att vi har kvar att möta Umeålaget och trean Sandviken, känns det som att de är inom räckhåll.

En andra plats, och bästa serietvåa av de tre division 1 serierna, skulle kunna innebära en chans till en plats i ElitEttan. Detta förutsatt att något lag högre upp i seriesystemet drar sig ur på grund av ekonomiska orsaker. Bragetränaren väljer dock att inte se så långt fram.

-Det tänker vi inte på, ska jag säga. Vi tar och siktar på tredje platsen, för nu har vi häng på dem uppe där. Får vi vara med och bråka lite till är jag nöjd. Vi har några bra matcher här nu, och en bra form. Jag tänker på de toppmatcher som vi har hemma mot Sandviken och TG. Men innan dessa ska vi upp till Luleå, och sedan Sundsvall, säger Bengtsson som nöjt kan se på hur hans manskap hela tiden lär sig mer och mer:

-Jag tycker vi tar steg hela tiden i vårt spelsätt, och utvecklar saker. Ska vi spela enkelt gör vi det och är mer direkta. När vi kan hålla i bollen gör vi det. Spelarna tar kliv hela tiden på ett bra sätt, det ser man under träningsveckorna och under matcher. Matcherna är hela tiden ett kvitto vad träningsveckan har gett. Man måste göra så bra som möjligt här och nu, och det gäller att man har korta delmål, säger Fredrik Bengtsson.

Saknas i mötet mot Ope gör Engla Svärdhagen (bortrest), Wilma Allringer (sjuk) och Sára Muláková (knäskadad).

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.