Skip to content

Matchdag dam: IK Brage – Sandvikens IF

Matchdag: Division 1 Norra
Vi möter: Sandvikens IF
Plats: Borlänge Energi Arena
Matchstart: 13:00
Webbsändning: Sänds via IK Brage Play här

Toppmatch väntar på Borlänge Energi Arena när vi idag, lördag, kl.13:00 tar emot tabelltrean Sandvikens IF.

Brages Ida Roos förklarar vad det viktigaste blir för att det ska bli tre poäng;

-Att alla har samma fokus, samma mål. Att det inte är någon som bara ställer ut skorna utan att alla är på hugget och gör varandra bättre. Nu är vi revanschsugna, och Sandviken får ta den skiten, vi ska ut och visa vad vi går för.

Senast fick IKB se sin tre matcher långa segersvit spräckt i och med med 3-2-förlusten borta mot Heffnersklubban.

-Jag känner att vi inte riktigt tar tag i matchen. Det blir lite väl korta anfall och vi rullar inte bollen på det sätt vi vill och brukar göra. Det blir att vi försöker skära deras linjer direkt, istället för att flytta lite på dem och sedan komma igenom. Det blir för lite bollanvändning och vi skickar iväg bollen lite för snabbt, säger Roos.

Tonåringen tycker att träningarna under veckan har gått enligt plan. Emma Halvarsson har varit sjuk men ska förhoppningsvis vara uttagningsbar.

-Vi har haft bra energi på träningarna, haft lite mer fokus i onsdags på de små delarna. Att vi måste ha lite mer ”vaggning” i spelet innan vi kör.

Sandviken är det lag som släppt in minst mål i serien med 10 st, och de har dessutom hållit nollan i de sju senaste matcherna. Det är upplagt för en rejäl utmaning för grönvitt.

-Jag tror och hoppas att vi får se en match där vi dominerar och gör det vi kan med vårt spel. Vi vill visa att det är ingen som kommer och bestämmer på vår hemmaplan. Att vi verkligen ger dem en ordentlig match. Senast vi mötte Sandviken så hade vi lite för mycket respekt kan jag känna, nu vill vi visa att de ska få en chock. Vi ska visa att vi inte är samma lag, och att de ska få en omgång, säger Ida optimistiskt.

Ida Roos, som har fått spela fjorton matcher, tycker överlag att hon gjort det bra när hon fått chansen.

-Jag har känt att jag spelat på fel position. Jag har börjat komma ut på yttern det senaste. Det är där jag känner mig mer bekväm och vågar utmana, och kan visa det jag är bra på. Jag tycker det gått bra, jag har gjort det jag ska och är tacksam de gånger jag fått komma ut och känna på bollen.

Och hon ’är optimistisk inför dagens fight på Valle,-

-Jag tycker att vi kan få in 3-0. Vi håller nollan och Clara Lönntorp löser det där bakåt, sen kanske att vi trycker in någon hörna och andra fina mål.

-Om Emma spelar tror jag hon gör ett mål, sedan är ”Torsten” (Hanna Torstensson) vass där framme och sedan tror jag Ella Foberg, som har varit väldigt duktig det senaste. Jag tror att det blir de tre målskyttarna.

Matchen startar kl.13:00 och för dig som inte är på plats sänder vi matchen kostnadsfritt via IK Brage Play här. Allt du behöver göra är att registrera ett fotbollskonto.

Matchens företag: Borlänge Energi

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.