Skip to content

MATCHDAG DAM: IK Brage – Själevads IK

SUPERETTAN

MATCHDAG: SÖNDAG
VI MÖTER: SJÄLEVADS IK
PLATS: SITTAB ARENA (GUSTAFS)
MATCHSTART: 16:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

Efter förlusten i senaste omgången borta mot Sandvikens IF väntar på söndag nästjumbon Själevads IK på Sittab Arena i Gustafs. 

Bragetränaren Fredrik Bengtsson hoppas på en matchbild där man kommer att vara det drivande laget.

-Jag tror att vi kan ha mer boll än vad vi hade mot Sandviken, att det är vi som för spelet och kommer kunna skapa de flesta målchanserna, det är min förhoppning. 

-Vi hade hoppats kunna få med oss några poäng mot Sandviken, men jag tror att vi har goda chanser mot Själevad istället. 

Mot Sandvikens IF på Jernvallen, hade vi svårt komma till några farliga målchanser. Däremot såg försvarsspelet till stora delar tryggt ut, även om Sandviken hade ett större bollinnehav.  

-Det är väl okej så länge de inte har bollen i attraktiva ytor. Vi låg lite lägre, de hade bollen framför oss och spelade över oss, men det visste vi om.  

-Jag tycker vi ligger ganska bra framförallt i det låga och mellanhöga försvarsspelet. 

Nu hoppas han att man också kan vässa till det höga försvarsspelet.

-Vi kan göra det lite bättre. Att vi blir lite mer aggressiva och jobbar mer ihop. När vi ligger högt, så tycker jag att vi skickade iväg och bara jobbade en och en. Då blir det bara de spelar bort den (spelare) som går i press. Det kan vi slipa på.

Laget har under veckan tränat på som vanligt och på lördagseftermiddagen hade man en matchförberedande träning i Gustafs där söndagens match kommer äga rum i och med att herrlaget samtidigt har hemmamatch i Superettan på Borlänge Energi Arena. 

-Vi har tränat där förut, och spelade där förra året. Det är nära dit, och jag tycker vi känner oss hemma både där och på Vallen. 

Själevad hade inför säsongen som målsättning att klara ett nytt kontrakt. Det unga Ö-viklagets stora profil är rutinerade Angelika Östberg. Även backen Marie Dahlberg är en av lagets stöttepelare med sitt aggressiva försvarsspel.

Lagets inledande resultat visar att man sannolikt får kriga för att hålla sig kvar. Fredrik Bengtsson, tycker ändå att Själevad inte ska underskattas, med tanke på den senaste tidens matcher.

-De jobbar hårt och har varit med i de flesta av matcherna och vann senast mot Karlberg. De hade lite otur mot Bele-Barkarby, där de länge var med och hade 0-0 fram till 89:e, när BeleBarkarby gjorde 1-0. 

-De fick med sig 3-3 mot Sollentuna. Jag tycker serien är ganska jämn. Det som som vi har sagt tidigare är att vi ska ha tålamod och arbeta ner motståndarna.

Med tanke på tabelläget, där vi befinner oss i ingenmansland, måste ni tränare pusha på spelarna extra för att de ska vara motiverade?

-Jag tycker inte det. Det spelar ingen roll var vi skulle ligga i tabellen, så länge de har matchkläderna på så vill man vinna matchen. De har den inställningen. Det är så vi måste göra, att jobba på varje träning för att bli bättre. Matcherna, liksom träningarna, är en del av detta.

-Det är att vi håller upp tågan och lågan i träningarna. När det är match då är det match och det är det inga problem att motivera sig.

Glädjande är att vi fortfarande är obesegrade på hemmaplan efter två segrar och tre oavgjorda. Naturligtvis skulle det vara skönt innan sommaruppehållet att förlänga den sviten, och avsluta vårsäsongen med sex poäng.

-Nu är det lite på sluttampen innan semestern med två matcher kvar innan det blir lite vila. Vi får försöka kräma ur det vi har, i de två matcher vi har kvar med Själevad imorgon, sedan en tripp upp till Luleå och titta på midnattssolen och matchen mot Bergnäset.

Vad hoppas du se från tjejerna på söndag?

-Att vi är revanschlystna efter torsken sist mot Sandviken. Att vi vill vara där och visa på att vi är ett väldigt bra lag, och individuellt har bra fotbollsspelare. 

-Vi vill visa upp det för alla som kommer dit och tittar.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.