Skip to content

Matchdag dam: IK Brage – Team TG FF

Matchdag: Division 1 Norra
Vi möter: Team TG FF
Plats: Borlänge Energi Arena
Matchstart: 13:00
Webbsändning: Sänds via IK Brage Play här

Efter krysset senast på Borlänge Energi Arena mot Sandvikens IF väntar idag, kl.13:00, ännu en hemmamatch, när vi möter serietvåan Team TG FF.

-Vi ser oss an matchen med stor tillförsikt och har fullt fokus på morgondagens drabbning när vi möter ett annat topplag, säger Brages huvudtränare Fredrik Bengtsson.

Med några dagars perspektiv tycker IKB-bossen att man senast gjorde en fin insats i 0-0-matchen hemma mot Sandviken. Även om det också fanns detaljer som kunde vässats till.

-Jag tycker att bollen bytte lag lite för mycket för min smak, vi kanske skulle ha varit mer rädd om bollen. Vi gjorde det lite annorlunda, där spelarna fick reflektera själva på det och lagets insats och sina prestationer, det var lite som en test.

Grönvitt har under hela säsongen visat att man kan mäta sig med de allra bästa lagen i serien. I hemmamötet mot suveräna tabellettan Sunnanå kunde gästerna avgöra först i 90 minuten, och senast mot försvarsstarka Sandviken var vi minst lika bra som motståndarna.

– Vi var väldigt nöjda med insatsen, och visade att vi är ett lag för toppen. Det var inte så många målchanser i matchen. Vi hade en bra defensiv och det var två lag som tog ut varandra. Vi var mer spelförande i matchen och stänger ned Sandviken helt samt stänger ner en spelare som Linnea Strand (som är med i skytteligatoppen) och hon kom ingenstans tycker jag. Vi tar steg hela tiden.

Med fem omgångar kvar finns det fortfarande möjligheter att knipa en plats i topptrean. Bengtsson tycker det finns ett bra ”go” i laget och för att hänga i den sista månaden fram till sista omgången i slutet av oktober har man lagt in alternativa aktiviteter.

-Vi har kört på bra. Vi har haft en bra balans nu när vi kommer in i slutet av säsongen. Vi försöker hålla motivationen uppe. Nu hade spelarna spa igår (torsdag), och vi gör lite andra saker efter träningarna, säger Bengtsson om hur man gått vidare efter förra veckans match.

Avståndet upp till Team TG är åtta poäng. Fredrik säger att Umeålaget är ett av de lag i serien som spelar den attraktivaste fotbollen i serien.

-De är ett offensivt lag, och har gjort flest mål i hela serien. De ligger tvåa i serien, sju poäng efter Sunnanå. Det är fem matcher kvar, och femton poäng att spela om. Det är ett offensivt lag med några duktiga målskyttar så det blir lite kul att möta dem, säger Bengtsson.

Målfarligast i Team TG är skytteligafyran Emma Åström som gjort 17 mål på 20 matcher.

När Brage mötte Team TG uppe i Umeå slutade matchen 2-2 efter att vi hämtat in ett tvåmålsunderläge i andra halvlek.

-Vi gjorde en bra insats där uppe, och det är ett roligt lag att möta. Det är ett av de lag som spelar roligast fotboll. Jag hoppas på en bra match.

Vad kommer du att trycka på inför matchen?

-Att vi vågar spela vårt spel och är modiga i spelet med boll, säger Bengtsson och utvecklar det hela:

-Att vi är modiga att ha bättre kontroll om vi tittar på förra matchen och kan äga bollen så mycket som möjligt. Det blir viktigt med djupledsspelet att veta när vi ska gå. Men också att vi har disciplin i försvarsspelet, eftersom vi möter ett till topplag som är lika bra som Sandviken. Det spelar ingen roll om hur vilken höjd vi ligger i, det gäller att vara disciplinerade i det vi gör och att vi åker därifrån när vi vinner boll.

Ida Roos saknas av privata skäl. Målvakten Clara Lönntorp är indisponibel. Istället kommer Hilda Forsling Collén, som under hösten tränat med elitettanlaget Gamla Upsala SK, att vakta målet.

Text: Per Lindgren

Matchens företag: SSAB

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.