Skip to content

MATCHDAG DAM: Luleå Fotboll DFF – IK Brage

Idag, söndag, tar vi oss an sjundeplacerade Luleå Fotboll DFF på Tunavallen, som är säsongens längsta bortaresa (tillsammans med stadskollegan Bergnäsets AIK).

DIVISION 1 NORRA

MATCHDAG: SÖNDAG
VI MÖTER: LULEÅ FOTBOLL DFF
PLATS: TUNAVALLEN
MATCHSTART: 12:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

För ett par veckor sedan anslöt mittfältaren/anfallaren Sara Berglund till truppen, och hon kommer vara med fram till sommaruppehållet.

-Efter sommaruppehållet är det lite obestämt hur det blir i fortsättningen, säger 24-åringen, på telefon från spelarbussen.

Hon har tidigare i olika perioder varit i Brage, men också under fyra år spelat collegefotboll i USA, innan hon senaste säsongen spelade i Venezia, Italien. Att komma in i laget menar hon inte varit några problem.

-Jag tycker att den första tiden har varit väldigt fin. Det är ett riktigt härligt gäng.

Att komma tillbaka efter ett år, betyder att omgivningen skiljer sig från senaste sejouren i grönvitt.

-Det är nya ansikten för mig, men de kompletterar laget bra.

På frågan om hon är en bättre fotbollsspelare nu än hon var innan hon stack till Italien har hon svårt att ge ett svar på:

-Jag vet inte, då får du fråga någon annan, säger hon med ett skratt.

I och med Berglunds påskrift får vi ytterligare en dimension i det offensiva spelet.

Vad hoppas du kunna bidra med?

-Min spelförståelse, och mitt attackerande spel.

Redan efter två matcher har hon noterats för en assist, sedan hon spelade fram Sofia Lissel till 1-0 borta mot Bele Barkarby.

-Det kändes bra att få komma in i poängsystemet. Jag hoppas bidra med lite mål också.

Fjolårets tabellnia Luleå FF, har som målsättning att hänga kvar. En spelare som sticker ut lite extra är anfallaren My Johansson som ifjol gjorde 13 mål på 24 matcher. Målbäst den här säsongen i Luleå är den offensiva mittfältaren Astrid Löfgren med fyra mål på fyra matcher

-Jag vet inte så mycket om dem och jag trorinte att jag har spelat mot dem förut. Men vi känner oss riktigt taggade och revanschsugna efter förra helgens match.

Att den långa resan kommer påverka insatsen på plan tror hon inte. Under lördagen genomförde man också ett träningspass påväg norrut. 

-Vi har stannat på vägen och tränat, för att få ut lite av bussresan. Jag tror vi kommer vara taggade och redo för matchen.

Om du vill ge dig på ett matchtips?

-Då säger jag 0-2 till Brage.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.