Skip to content

Matchdag dam: Luleå Fotboll DFF – IK Brage

Matchdag: Division 1 Norra
Vi möter: Luleå Fotboll DFF
Plats: Tunavallen
Matchstart: 13:00
Webbsändning: Sänds via Borlänge Tidning här.

Tidigt på fredagsmorgonen rullade spelarbussen ut från Borlänge och den 85 mil långa resan till Luleå startade för möte mot niondeplacerade Luleå Fotboll DFF.

Vi fick tag på försvarsspelaren Johanna Rundström efter att laget lämnat Umeå för en bensträckare på 45 minuter.

-Resan har gått bra. Man blir lite seg när man sitter så länge, säger Rundström som också berättar man hade ett stopp i Sundsvall för ett träningspass . 

Vad händer när ni kommer fram till Luleå?

-Det väntar middag. Sedan en lugn kväll, och imorgon bitti blir det promenad med laget innan frukost.

IKB kommer till matchen med en bra känsla, efter att i lördags sopat banan med Ope, seger 10-1. Var en av många bra spelare i hemmalaget Rundström som i andra halvleken från sin ytterbackposition tog ett kliv upp i banan, och var vid några tillfällen delaktig i anfallsspelet.

-Vi sa att vi ska gå ut och göra den bästa prestationen vi kan, och hålla vår höga nivå. Det var kul att så många mål rullade in, vi skapade mycket lägen, och spelade vårt spel i 90 plus, säger Rundström om förra helgens match.

I våras, när vi mötte Luleå, slutade matchen med vinst 3-0 hemma på Borlänge Energi Arena. Segern då satt ganska långt inne, för det dröjde till sista halvtimmen innan målskyttet lossnade. Johanna Rundström, som spelade från start då, tycker att Luleå är ett lag med kvaliteter.

-Det ska bli spännande. Vi vet sedan förra matchen att de är ett skickligt lag. Som gärna vill straffa oss i mitten, vi har under veckan tränat på det och prata om hur vi ska ställa oss mot dem för att göra det bästa motståndet. Så länge vi håller det tight och gör det tillsammans kommer det att gå bra. Det ska bli en rolig match att spela, säger hon.

Bragetränaren Fredrik Bengtsson tycker att den 20-årige Falutjejen är en av lagets just nu formstarkaste. Själv menar Johanna att det finns en bit kvar till hon är i toppslag.

-Jag känner mig inte på topp skulle jag säga. Det går alltid att göra det bättre. Sedan har det känts bra på slutet, jag har fått mer träning och matchtid.

Med åtta omgångar kvar parkerar Brage på fjärde plats. Avståndet till ledande Sunnanå är tio poäng, men både Team TG och Sandviken finns inom räckhåll, sex respektive två poäng före i tabellen. Och båda dessa lag väntar på Borlänge Energi Arena senare i september.

-Vi siktar på att vinna de matcher som är kvar. Det är väldigt tight uppe i toppen, jag tror absolut att vi kommer att kunna ge lagen omkring oss en match. Vi hoppas kunna komma så högt upp som möjligt.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.