Skip to content

Matchdag dam: Ope IF – IK Brage

Matchdag: Division 1 Norra dam
Vi möter: Ope IF
Plats: Jämtkraft Arena
Matchstart: 16:00
TV/Webbsänding: Se matchen via Borlänge Tidning här

Idag, söndag kl.16:00 väntar bortamatch för damerna när Ope IF står för motståndet på Jämtkraft Arena.

Bragetränaren Fredrik Bengtsson delar med sig av sina tankar inför matchen.

Träningsveckan inleddes på ett lite mer lättsamt än vanligt, berättar IKB-bossen:

-Det har sett bra ut. Vi startade veckan med att göra någonting annat. Lite teambuilding och socialt, och så gick vi ut och käkade. Jag tycker de var värda det, för vi har gnuggat på ganska bra. Sedan har det varit full fokus på den uppgift vi står inför imorgon. Vi är väl förberedda. Vi har bra konkurrens i truppen, det känns bra.

Vi kommer till matchen med självförtroendet på topp, efter att vi i förra omgången besegrade Själevad med 4-0, där vi stod för en helgjuten insats från början till slut.

Skulle du säga att den matchen var perfekt genomförd?

-Det var en bra match utifrån de principer och arbetssätt vi vill genomföra och vad vi vill stå för typ av fotboll. Det är lätt att snacka, det ska också genomföras. Spelarna börjar hitta varandra och vi jobbar som ett kollektivt i både anfall och försvar. Jag klippte matchen och förstärkte bra saker i torsdags. Det var många bra saker, och det var roligt att kunna visa upp dem, säger Bengtsson.

Ope IF, är likt Brage nykomlingar i division-1. Östersundsgänget fick kvala mot IF Team Hudik i två matcher, för en plats i ettan. Trots att det blev stryk i båda, 1-3 och 1-4, så får man spela i division-1. För efter att Sandviks IK, som serievinnare i division 2 norra Norrland och kvalvinnare mot Assi IF, tackade nej till avancemang fick Ope en förfrågan om att ta platsen, vilket man tackade ja till. Huruvida det var rätt eller fel, ska vara osagt, men jämtarna har haft en tuff start på serien, med noll poäng och målskillnaden 2-26.

Fredrik Bengtsson hoppas att vi kommer vara det lag som dikterar spelet.

-Det hoppas jag. Det vill vi vara i alla matcher. Sedan beror det på vad man gör med bollen, vi ska vara effektiva också. Vi ska inte ha bollen i ytor där man inte får betalt och kan straffa motståndaren. Vi struntar i vilka vi möter, utan vi vill utveckla våran spelidé. Det är en sak i vår spelidé att vi vill ha bollen, och kontrollera matchen.

När laget i morse äntrade bussen för en 40-mila resa till Östersund, blir lite av ett kraftprov hur laget kommer att klara av det. Fredrik Bengtsson tror och hoppas det ska gå bra.

-Det är en jättebra fråga. Det är egentligen en övernattningsmatch (med tanke på avståndet), men jag hoppas att vi, med en bra stämning på bussen, klarar av det. Vi kommer att stanna efter vägen och käka, och röra på oss lite. Sedan hoppas jag att vi ska kunna prestera bra i 90+. Det visar sig, men jag tror inte att det ska vara några problem. Det är lite på gränsen hur många timmar man ska sitta på bussen. Det blir en liten test om hur vi kommer att klara av det, med att sitta på bussen så länge (på matchdagen).

Kommer ni att spräcka mål- och poäng nollan på bortaplan nu?

-Det har jag inte tänkt på. Men det kan vara ett mål att ha, vi får börja där istället.

Saknas gör fortfarande Agnes Dahlström efter den bristning i vadmuskeln hon fick i matchen mot Sunnanå för två veckor sedan. I övrigt är alla tillgängliga.

Bragetruppen som åkt upp till Östersund:
1.Hilda Forsling Collén
3.Anna Linh Stenquist Foberg
4.Johanna Rundström
5.Maja Andersson
6.Robyn Decker
9.Ella Foberg
10.Engla Svärdhagen
11.Joanna Snell
12.Luna Hermansson
13.Anna Sandin
14.Embla Bondesson
15.Elin Hjälte
16.Hanna Torstensson
18.Ida Larsson
19.Emma Halvarsson
20.Vilma Alringer
22.Elsa Gustafson
99.Alexandra Sjölander

Matchstart kl.16:00, första trean ska med hem till Borlänge!

Se matchen via webben HÄR!

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.