Skip to content

Matchdag dam: Sandvikens IF – IK Brage

Matchdag: Division 1 Norra dam
Vi möter: Sandvikens IF
Plats: Jernvallen Arena
Matchstart: 13:00
Webbsändning: Borlänge Tidning

Idag, kl.13:00, spelas toppmöte på Jernvallen mellan Sandvikens IF och IK Brages damer.

Embla Bondeson flyttade från Sollerön till Borlänge förra sommaren, och tycker att hon hamnat i en klubb där hon stortrivs, både på och utanför planen.

-Det är ett jättehärligt gäng. De är som min extra familj här i Borlänge. Vi tar hand om varandra, säger Bondeson om den fina gemenskapen.

I serien har det blivit sex inhopp på de sju seriematcherna för Embla, som är född 2005. Hon är medveten om att det kan dröja innan hon får chansen från start, i och med lagets bredd, och det finns många bra fotbollsspelare.

-Det är en bra trupp och en bra konkurrens. Det gäller att prestera hela tiden och försöka hålla en jämn nivå.

I onsdags fick hon i alla fall spela sin första tävlingsmatch från start (med undantag för DM-finalen mot Islingby, och DM’s gruppspelsmatch mot Falu BS). Det var när vi slog ut Bälinge IF i svenska cupen.

-Jag tycker det gick helt okej. Det var lite ovant att spela på gräs, och det var lite strul i början med försvarsspelet. Men vi vinner matchen, och det ska vi göra, säger Bondesson som fick spela 90 minuter.

Idag, lördag, kl 13.00 väntar alltså bortamatch mot Sandvikens IF på Jernvallen. Gästrikelaget har inlett serien bra, och är på sin andra plats, endast två pinnar bakom Sunnanå. Men med en grönvit seger, så passerar vi i tabellen.

-Det blir en spännande match. De är ett bra lag, men vi har många verktyg och kan anpassa oss till det.

Fyra raka segrar i serien, och en fin fjärdeplats. Vad är förklaringen att det gått så bra på slutet?

-Vi är bra tränade, och nöter ner motståndarna. Vi är bekväma på hemmaplan. Vi har satt vår spelidé och litar på det vi kan och kan spela vårt spel, avslutar Embla Bondeson.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.