Skip to content

MATCHDAG DAM: Sollentuna FK – IK Brage

Idag, lördag, kl.14:00, spelar Bragedamerna den tredje matchen på sju dagar när tabelltrean Sollentuna FK står för motståndet på Sollentunavallen.

DIVISION 1

MATCHDAG: LÖRDAG
VI MÖTER: SOLLENTUNA FK
PLATS: SOLLENTUNAVALLEN
MATCHSTART: 14:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

-Jag tror det ska gå bra att ladda om, säger Tyra Eriksson som spelade från start i onsdagens cupmöte mot Östervåla och fick hoppa in i andra halvleken mot Luleå Fotboll.

Sollentuna har inlett säsongen starkt med fyra segrar, en oavgjord och bara en förlust. Trepoängarna har kommit mot Bergnäset med 5-0, Enskede borta 3-1, IFK Östersund borta 1-0 och Karlberg borta 1-0. Hemma mot Bele Barkarby blev det 0-0, medan den enda förlusten kom mot hittills obesegrade Team TG, där resultatet på hemmaplan skrevs till 0-2.

Fjolårets båda möten slutade med vinst för hemmalagen. På Borlänge Energi Arena slutade matchen 2-0, medan SFK vann på Sollentunavallen med 3-1.

Tyra Eriksson, som anslöt från grannklubben Islingby IK i början av maj, är optimistisk och tror på goda möjligheter att rubba de svartklädda.

-Såklart jag tror på vinst. Vi kan slå alla lag.

Som bekant har Brage vunnit en match så här långt, 2-0 borta mot Bele Barkarby, spelat oavgjort fyra gånger. Båda lagen har det gemensamma att det blivit stryk mot Team TG, sedan grönvitt förlorade mötet i Umeå i andra omgången med 4-1. 

Målbäst i Sollentuna är nyförvärvet från elitettanklubben Bollstanäs SK, Naomi Okhiria, 25, som gjort tre mål. Näst flest mål har fjolårets målspruta Piyatida Somkumpee (18 mål förra säsongen), gjort med två fullträffar.

Ännu en spelare det gäller hålla ett extra öga på är rutinerade Emma Sjöberg som återvänt efter en sejour i GUSK. Att Sollentuna siktar högt är ingen hemlighet, då sportchefen Simon Olsson före säsongen gick ut med att målsättningen var att bli ett topplag. 

Tyra Eriksson har inte så stor koll på motståndet, utan tar matchen som den kommer.

-Jag vet inte så mycket om dem.

Brages interna skytteliga toppas av Emma HalvarssonHanna Torstensson och Sofia Lissel, samtliga med två mål vardera.

På skadelistan finns målvakten Olivia Wallner, även backen Astrid From saknas efter att varit sjuk.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.