Skip to content

Matchdag dam: Team TG FF – IK Brage

Matchdag: Division 1 Norra dam
Vi möter: Team TG FF
Plats: Umeå Energi Arena SOL
Matchstart: 13:00

Idag, söndag, kl 13:00 spelar vi mot Team TG FF på Umeå Energi Arena SOL.

Vi har som nykomlingar gjort en mycket bra inledning av spelet i division 1. Sex segrar och tre förluster har det blivit på de nio inledande omgångarna för oss. Anfallaren Elin Hjälte känner en optimism inför söndagens toppmöte borta mot seriefyran Team TG FF, som likt oss har arton poäng.

-Jag tror vi kommer att kunna lyckas. Vi kommer spela vårt spel, och göra det vi är bra på, säger Hjälte i telefon i bussen till Umeå.

Team TG, som har tre raka segrar, är det lag som gjort näst flest mål i serien med 29 stycken. Endast serieledande Sunnanå har gjort fler, med 31 kassar. 

Bästa målskyttar i Team TG är Olivia Näsström med åtta mål, och Emma Åström med sex mål. Våran Hanna Torstensson finns också med i skytteligatoppen med åtta mål.

Elin Hjälte, som anslöt från Kvarnsvedens IK i december, tror stenhårt på sitt lag inför mötet mot Team TG.

-Vi är också bra, så jag tror det kommer att gå bra helt enkelt, säger 20-åringen.

Om vi har gått ”all in” hemma på Borlänge Energi Arena, så har spelet på bortaplan varit lite mer ojämnt resultatmässigt. Då ska man också ha i åtanke att bland annat serieettan Sunnanå och serietvåan Sandviken stått för motståndet.

-Personligen tycker jag mer om att spela hemma. Då kan man göra lite förberedelser själv. Det är ju kul att vara iväg med laget också. Sova över på hotell och umgås, och sånt, säger Elin om skillnaden om bortamatch och hemmamatch.

Laget påbörjade bussresan lördag förmiddag, och beräknas komma fram till Umeå vid 19-tiden på lördagskvällen.

-Vi stannar en gång och äter, och sträcker på oss lite.

Att det är en lång bussresa, hur mycket påverkar det matcherna?

-När vi får sova över, och sträcka på oss efter en lång resa, så funkar det bra. Det är skillnad om man åker buss och spelar match direkt, så kanske det inte funkar så bra.

Hjälte säger att man inte har studerat söndagens motstånd så jättemycket. Team TG som ifjol ramlade ur ElitEttan, har bara förlorat en match hemma , det var när serieledande Sunnanå vann med 3-2, på Umeå Energi Arena SOL.

Vi vann mot Bele Barkarby med 6-2, visade då upp ett variationsrikt spel, med den passningsorienterade fotboll som kännetecknar laget i sina bästa stunder. Elin Hjälte tycker känslan i laget är god, inför söndagens match.

-Den känns bra. Vi är pigga och har haft en bra träningsvecka. Vi är pigga i benen så jag tror det kommer att gå bra.

Hjälte är en av sex spelare som startat samtliga matcher. Två mål har det blivit hittills, och hon tycker att hon alltmer börja växa in i det.

-Det har gått bättre och bättre skulle jag säga. Kommer in i det mer, det var ett tag sedan jag spelade så mycket matcher, för jag har haft problem med skador. Min kropp mår bra, och jag känner mig att jag blir bättre och utvecklas mer.

Vad förväntar du dig för matchbild mot Team TG?

-Jag hoppas på vinst, säger hon med ett lite skratt, och fortsätter:

-Jag tänker vi kommer ha mycket boll, det kommer att bli lite blandat.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.