Skip to content

Matchdag herr: Degerfors IF – IK Brage

Matchdag: Genrep
Vi möter: Degerfors IF
Plats: Behrn Arena
Matchstart: 16:00
Biljettinformation: Frivillig entréavgift
Webbsändning: Borlänge Tidning

Seriepremiären hemma mot Västerås SK den 1 april närmar sig med stormsteg. Innan allvaret börjar väntar idag, fredag, genrep mot allsvenska Degerfors IF på Behrn Arena i Örebro.

Chefstränare Klebér Saarenpää tror att matchen kommer blir en nyttig genomkörare, med tanke på att fredagens motståndare påminner om hur VSK agerar.

-Vi fokuserar extremt mycket på oss själva i det vi ska göra ute på planen gentemot olika spelsystem. Degerfors spelar snarlikt som Västerås och det passar oss ganska bra att göra det vi ska offensivt och defensivt. Det handlar mycket om vår spelidé.

Känslan är att Brage blivit bättre och bättre spelmässigt ju längre säsongen gått. Tre raka segrar, varav två mot allsvenskt motstånd, imponerar även om det bara har handlat om träningsmatcher (förutom mot Norrby i cupen).

Vad betyder det att få med sig en bra prestation i sista matchen före seriepremiären?

-Där vi är så tycker jag vi är i en bra fas, vi vill alltid ha prestationer och alltid vinna. Jag tycker vi också är robusta mot om någonting går fel och kunna korrigera det, säger Saarenpää som menar att det hela tiden finns saker som kan bli bättre.

-Vi vill tänja på våra ytterligheter i det vi vill göra i anfallsspel och presspel, och se vart vi verkligen står mot ett bra motstånd som Degerfors är. Jag rankar dem högre än BP och Sirius, så det kommer bli en tuff match.

Degerfors har haft en försäsong som resultatmässigt varit lite upp och ner. I svenska cupen var man på väg mot gruppseger, men fick efter två inledande segrar mot IFK Luleå och Skövde AIK, ge sig mot Malmö FF på bortaplan efter tappat en 1-0-ledning i slutminuterna till en 1-2-förlust.

I senaste träningsmatchen blev det 1-1 borta mot IF Elfsborg.

Brage, som blandar mellan en 4-3-3-uppställning och den tidigare 4-4-2, inledde träningsmatchandet med en 1-2-förlust borta mot nykomlingen Gefle IF när hela truppen plus ett antal P19-spelare luftades. Sedan har det blivit sex segrar, en oavgjord och bara en förlust. Vi har gjort totalt 21 mål framåt (fördelade på 13 olika målskyttar) och haft tre ”clean sheets” (0 mål insläppta).

Bragebossen är mycket nöjd över hur spelarna anammat spelidén, vilket också gett utslag, både resultat- och spelmässigt.  

-Jag tycker de förändringar vi har gjort spelmässigt inför säsongen på fasta situationer och i spelet har gått från klarhet till klarhet. Alla är med på tåget. Vi har kunnat leverera bra prestationer i det vi vill göra. Fysiskt har vi tagit våra steg. Vi är där vi ska vara, även om det är en färskvara.

-Då är det mer det mentala, men det kommer under tävlingssäsongen, säger Klebér och nämner bortamötet på Studenternas mot Sirius där vi låg under med 0-1 i paus, men tog fram pannbenet och kunde vinna med 3-2 efter en stark andra halvlek.

-Där visar vi att vi har tagit ytterligare kliv. Vi gör en vändning, som är den första på länge för oss i en match.

Efter senaste träningsmatchen mot BP förra veckan har laget haft en period med tuffare träningar.

-Vi vill försöka tima in periodiseringen till seriestarten. Nu kommer vi lätta upp det ordentligt inför nästa helg när folk känner att det börjar krypa lite i musklerna och spritter, och vill ut och springa och göra av med energi, avslutar Klebér Saarenpää.

Förutom långtidsskadade Adil Titi, saknas i genrepet mittfältaren Emil Tot Wikström och mittbacken Alexander Zetterström. Om duon är tillgängliga till seriepremiären mot Västerås SK återstår att se.

Dagens match mot Degerfors startar klockan 16.00 och spelas på Behrn Arena. Är du inte på plats ser du matchen via webben på Borlänge Tidning här.

Lördagen den 1:a april är det hemmapremiär på Vallen, och intresset är stort inför matchen. Du kan säkra din biljett via webben redan nu – där vi erbjuder ett kampanjpris för hemmastå på 80kr, som går ut efter idag (fredag), så passa på!

Dagens Bragetrupp:
1.Viktor Frodig
3.Eirik Asante Gayi
4.Malte Persson
5.Pontus Rödin
8.Seth Hellberg
9.Douglas Karlberg
10.Gustav Berggren
12.Johan Arvidsson
13.Andre Bernardini
14.Jacob Stensson
16.Samouil Izountouemoi
17.Pontus Jonsson
18.Ferhad Ayaz
20.Filip Sjöberg
21.Henry Sletsjøe
22.Jonathan Tamimi
23.Christopher Redenstrand
25.Ieltsin Camões
26.Yassin Hawat
27.Kevin Nyarko

Det börjar dra ihop sig – Tillsammans är vi IK Brage!

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.