Skip to content

Matchdag herr: Utsiktens BK – IK Brage

Matchdag: Superettan
Vi möter: Utsiktens BK
Plats: Bravida Arena
Matchstart: 13:00
Biljettinformation: Köp din matchbiljett här
TV/webbsändning: Discovery+

Idag, söndag, står vi inför en tuff uppgift när tabellfemman Utsiktens BK väntar på Bravida Arena. Vi går in till matchen i Göteborg med fin form, med 10 poäng på senaste fyra matcherna.

”Kiken” har imponerat så här långt och bara förlorat en match efter sex omgångar, och ligger en poäng före oss i skrivande stund.

-Idag krävs det någonting extra, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää som förväntar sig en rejäl utmaning mot Göteborgslaget. 

-Vi måste vara uppmärksamma på intensiteten och det fysiska spelet. När Utsikten är som bäst så är de bäst i superettan på att spela med intensitet och aggressivitet. Det behöver vi antingen matcha eller vara så snabba i bollbehandlingen att de inte kommer åt oss.   

Vi kommer som sagt till söndagens drabbning med fyra raka matcher utan förlust och lika många ”nollor” bakåt. Det är naturligtvis något som ger självförtroende och visar att det vi jobbat med fungerar.

-Det betyder att vi kan ta våra steg framåt i vår utveckling i det vi vill göra och bygga vidare. Det finns en trygghet i försvarsspelet att vi släppt in noll mål på fyra matcher, säger Saarenpää, som menar att de inte kan slappna av, utan det gäller att fortsätta utveckla allting.

-Det finns saker vi behöver göra bättre, vi har fått ganska många avslut mot oss som vi har blockat och försvarat på ett bra sätt. Men det går inte att släppa till de skottmöjligheterna. 

-Offensivt är vi trygga i första- och mittersta tredjedelarna. Nästa steg är att bli ännu vassare i offensivt straffområde.

Utsikten är ett lag med en hel del rutin, och Klebér menar att det finns flera spelare att hålla ett extra öga på.

-Jag tycker de har många bra löpare i deras lag. Karl Bohm är den som har skjutit och varit kreatören sista tredjedelen. Det händer väldigt mycket kring honom. Sedan kommer Predrag (Randelovic) tillbaka från en avstängning. Han har varit viktig med sina löpmeter på det centrala mittfältet.

Senaste besöket på Bravid Arena slutade med en 0-3-förlust mot Gais. Kanske var den ”käftsmällen” nyttig för därefter har Brage visat en imponerande stabilitet.  

-Jag tycker att vi kan ta jättestora lärdomar från matchen. Det tycker jag vi har visat i de fyra senaste matcherna. Den prestationen var dålig på väldigt många plan och det har vi ju rättat till. Det ska bara bli skönt att få komma ut och bevisa det igen.

Klebér menar att man inte ska dra för stora växlar av att det var just på Bravida som man svarade för en mindre bra prestation. 

-Vi har spelat där förut och vi känner till Bravida. Det är en bra arena och vi trivs bra där.

Glädjande är att Henry Sletsjøe och Alexander Zetterström är tillgängliga igen efter att de varit sjuka och därmed missade matchen mot Gif Sundsvall. Däremot missar Filip Sjöberg matchen då han inte tillfrisknat ännu. Sedan tidigare är Emil Tot Wikström och Adil Titi uppsatta på skadelistan.

Bragetruppen till dagens match:
1.Viktor Frodig
2.Alexander Zetterström
3.Eirik Asante Gayi
4.Malte Persson
5.Pontus Rödin
8.Seth Hellberg
9.Douglas Karlberg
10.Gustav Berggren
11.Johan Arvidsson
12.Ieltsin Camões
13.Andre Bernardini
14.Jacob Stensson
16.Samouil Izountouemoi
17.Pontus Jonsson
19.Kevin Nyarko
21.Henry Sletsjøe
22.Jonathan Tamimi
23.Christopher Redenstrand

Fem punkter inför Utsikten:

  • Ieltsin Cameõs står på två gula kort och blir därmed avstängd i nästa match mot Gefle IF om han drar på sig ett gult kort mot Utsikten.
  • Utsiktens försvarsspelare Alexander Faltsetas gjorde elva matcher i Bragetröjan säsongen 2011.
  • Brage förlorade fjolårets båda möten mot Utsikten, 1-0 (b) och 1-2 (h). Dags att bryta den ”trenden” nu.
  • Andre Bernardini har hållit nollan i fyra matcher. Det är bäst i serien tillsammans med Västerås Anton Fagerström.
  • Utsikten gör sin tredje säsong i Superettan. 2015 slutade laget näst sist och degraderades, medan de i fjol hamnade på elfte plats.

Hur slutar matchen? Gissa slutresultatet via denna länk och tävla om matchbiljetter!

Tillsammans för tre poäng!

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.