Skip to content

Matchdag herrar: IK Brage – Gefle IF

Matchdag: Superettan
Vi möter: Gefle IF
Plats: Borlänge Energi Arena
Matchstart: 19:00
Matchens företag: Volkswagen Borlänge – Din Bil Gruppen
Biljettinformation: Köp din biljett via webben här.
TV/webbsändning: Discovery+

Under fredagskvällen är det dags för GävleDala-derby då Gefle IF kommer på besök till Borlänge Energi Arena, med start 19:00. Det är som upplagt för fotbollsfest i Borlänge med en prognos som säger fint väder och storpublik.

”Att vi visar ”fighting spirit”. Vi kommer att satsa allt på planen och sedan visa våra kvaliteter på det vi gjort bra i tidigare matcher. Vi har kvaliteten att göra det.”

Ieltsin Camões inför kvällens match.

Forwarden Ieltsin Camões är en av de spelare som varit med i truppen i samtliga matcher. Med lite perspektiv sammanfattar han förra helgen förlust mot Utsikten, och menar att insatsen så klart inte var den bästa, men att han är fast besluten om att laget ska studsa tillbaka i kvällens match.

-Jag tycker vi startade matchen bra. Vi hade kontroll i första halvleken. Jag tycker vi gav bort två mål för enkelt, som gjorde att vi tappade vårt självförtroende. Efter det gjorde vi fler misstag i andra halvlek. Men jag tycker inte att vi gjorde ett så dåligt uppträdande som resultatet säger.

Den 23-årige anfallaren byttes in med halvtimmen kvar, vid underläge 2-1. Likt det övriga laget, hade Ieltsin det tufft att ta sig genom Utsiktens backlinje.

-Jag försökte göra mitt bästa. När jag byttes in, tycker jag att motståndarna hade läst oss, vi gjorde en del byten för att ändra på det, men vi lyckades inte.

Under fredagskvällen väntar som sagt ett intressant GävleDala-derby, när vi tar oss an nykomlingen Gefle IF inför en förmodad storpublik hemma på Vallen. Inför matchen ligger vi på samma poängskörd.

-Vi kommer att göra allt för att vinna matchen. Vi spelar hemma inför våra supportrar. Vi kommer från ett dåligt resultat förra veckan, så vi kommer att göra allt för att vinna och ta tre poäng, och visa vilket lag vi är, säger portugisen.

Den 188 centimeter långa anfallaren stod för en stark fjolårssäsong, när han på 26 matcher gjorde lika många mål för sitt Skellefteå FF i tvåan. I år har det ”bara” blivit två mål i ett par av träningsmatcherna. Det gör att han fortfarande väntar på sitt första seriemål. Ieltsin tycker inte att det har varit tuffare än väntat att göra mål och skapa målchanser, när man mött betydligt vassare motstånd än han tidigare gjort.

-Egentligen inte. Enligt min uppfattning om vi ser på vårt lag har vi kämpat lite med att skapa de stora målchanser. Det är inte bara på mig eller de offensiva spelarna att skapa chanserna, utan vi måste förbättra oss som ett lag. Att skapa chanser som en grupp. Sedan får man se hur många mål varje individuell spelare gör. Jag tycker vi måste bli bättre som lag, och inte bara jag själv.

Vad blir nyckeln för ett bra resultat i matchen mot Gefle?

-Att vi visar ”fighting spirit”. Vi kommer att satsa allt på planen och sedan visa våra kvaliteter på det vi gjort bra i tidigare matcher. Vi har kvaliteten att göra det, avslutar han.

Matchen startar kl.19:00 och arenans grindar öppnas kl.18:00. Det blir återigen riktigt fint väder och vi väntar som sagt mycket folk till kvällens match. Biljetter köper du som vanligt enklast och billigast via webben HÄR – Biljettluckorna på plats öppnar 17:30 och finns endast i anslutning till Huvudentrén (Södra sidan).

Barn/ungdomar upp till och med 19 år har som vanligt gratis inträde till hemmaståplats. Ingen biljett behövs utan inpassering sker via grinden vid sidan om huvudentrén eller via nord/östra entrén/familjeläktaren (mot Domnarvsgården). Uppvisande av ID/Legitimation krävs för gratis entré (gäller äldre barn/ungdomar).

För att säkerställa säkerhetsläget så kommer ingen kunna gå mellan familjeläktaren/barn- & ungdomsläktaren på östra ståplats och övriga arenan. En avspärrning är upprättad mellan Norra sektion E och Familjeläktaren (Norra sektion F/Östra ståplats). Detta innebär också att du som har biljett till familjeläktaren, eller för dig som är barn/ungdom och går in gratis till ståplats (som inte ska stå i Brageklacken på västra sidan), går in via entrén på nord-östra sidan mot Domnarvet.

Matchens företag: Volkswagen Borlänge – Din Bil Gruppen

Hur slutar matchen? Gissa slutresultatet via denna länk och tävla om matchbiljetter.

Intervjutext: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.