Skip to content

Matchdag: Hertzöga BK – IK Brage dam

Efter den fina segern i premiären är det nu dags för bortamatch då vi åker ner till Värmland för att ta oss an Hertzöga BK på Ilanda IP, matchstart kl.15:00.

-Vi fick inleda premiären på hemmaplan vilket alltid är skönt, och även få med oss en trea vilket givetvis var riktigt gott, säger Brages tränare Fredrik Bengtsson och fortsätter.

-Stundtals tycker jag vi dominerar matchen som vi ville trots, att vår inledning av matchen var lite trevande. Seger i första matchen givetvis skönt, vilket ger oss självförtroende.

-Saker som vi kan förstärka från den matchen som vi gör bra, men även saker vi kan bli bättre på, är framförallt att vara noggrann med vår offensiv med fler tillslag på bollen för att ha bättre kontroll, som ger oss mer trygghet och ett större noggrannhet i vårt bollinnehav.

Idag är det alltså dags för en ny utmaning i Hertzöga på bortaplan.

-Vi har inga nya skador i truppen när vi nu sitter i bussen på väg mot Karlstad för mötet med Hertzöga U, som också hade en ”femetta” i sin premiär med en seger borta mot Norrstrand, så det här blir deras hemma premiär, säger Bengtsson.

-Vi känner oss väl förberedda, och som vanligt fokuserar vi på vår prestation och de saker vi skall göra. Vår förhoppning är att vi skall ta kommando i matchen direkt och styra spelet samt försöka jobba ner dem över 90 min. Vi vet att Hertzöga är rätt direkta i sitt sätt att spela och får vara vaksamma på det, avslutar han.

Hertzöga BK – IK Brage

Datum: Söndag 8 maj

Plats: Illanda IP – Karlstad

Matchstart: 15:00

Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.