Skip to content

Matchdag: IK Brage – Boo FF

Idag, fredag, tar vi emot Boo FF i genrepet inför årets säsong i Division 1 norra.

GENREP

MATCHDAG: FREDAG
VI MÖTER: BOO FF
INTRÄDE: GRATIS
PLATS: BORLÄNGE ENERGI ARENA
MATCHSTART: 15:00

Bragedamerna är i ett bra läge inför fredagens genrep hemma mot Boo FF.

-Det är bara Sofia Lissel som det är ett frågetecken kring, som är lite sjuk. Hon kommer ändå att finnas på bänken, säger tränaren Fredrik Bengtsson.

Försäsongen har inneburit fyra träningsmatcher, där det har blivit vinster mot Gefle (2-1) och Tyresö (2-1), och stryk mot Elitettanlagen Mallbacken (0-2), och GUSK (0-3).

Förra lördagens bortamatch mot Gamla Upsala SK blev en tuff uppgift, där ändå IKB-bossen fick en del svar som han satte på pluskontot.

-Vi fick jobba med strukturen i försvarsspelet. GUSK har ett uttalat mål att gå upp i allsvenskan och då ska de vara numret för stora. De var dominanta och hade mycket boll, men vi fick jobba med saker vi ville jobba med. Vi var lägre och hade en medelhög press och hittade den strukturen som vi ville. Vi tar med oss positiva saker.

Idag, på långfredagen, är det alltså genrep där Boo FF står för motståndet. Ett lag vi också mötte ifjol veckan innan seriepremiären. Då vann Boo med 4-1 hemma på Boovallen. En annan likhet är att Stockholmslaget slutade fyra i division-1 mellersta. Alltså samma placering som IKB slutade på i den norra division-1 serien.

-Det är ett lag som gick bra i fjol i division 1. Nu kommer de upp till oss. Det blir ett ganska bra genrep för oss.

Matchen mot Gusk kom att bedrivas mycket med att vi fick försvara oss, nu hoppas Fredrik Bengtsson att man hittar offensiven.

-Sist fick vi jobba med försvarsspelet. Nu har vi ”check” på det om vi skulle hamna där. Vi vet hur vi ska agera högt i försvarsspelet. Jag hoppas det blir en match där vi kan bedriva mer anfallsspel än sist, att vi kan jobba med de saker vi pratat om i det offensiva spelet.

Kommer ni ställa upp med en startelva som kommer att vara lik den i seriepremiären mot Enskede?

-Nja, det kommer bli en del får visa upp sig, som varit borta på grund av sjukdom. Så den diskussionen är öppen, säger Bengtsson som kommer låta Olivia Wallner stå i målet.

Fredagens matchstart är kl.15.00 hemma på Borlänge Energi Arena. Välkomna!

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.