Skip to content

MATCHDAG: IK Brage – IFK Östersund

Idag, lördag, tar damerna emot IFK Östersund på Vallen i deras tredje omgång i Division 1.

DIVISION 1

MATCHDAG: LÖRDAG
VI MÖTER: IFK ÖSTERSUND
PLATS: BORLÄNGE ENERGI ARENA
MATCHSTART: 16:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

Bragetränaren Fredrik Bengtsson lovar ett taggat grönvitt som kommer till spel:

-Hemma känner vi oss trygga, så det kommer bli kul. Förhoppningsvis tar vi revansch (från förlusten mot Team TG).

Förra helgens fight mot Team TG på Umeå Energi Arena SOL slutade med att vi förlorade med 4-1. Han tycker att laget återhämtat sig efter den långa bussresan, och att man ändå stundtals bjöd på bra motstånd mot ett för dagen bättre hemmalag.

-Vi mötte seriefavoriten och i första halvleken gör vi det bra. Vi får ta med oss de positiva sakerna. Vi blir inte ett sämre fotbollslag för att vi förlorar en match.

Är poängskörden mindre än väntat efter två omgångar?

-Nja, det vill jag inte påstå. Matchen mot Enskede är en helt rättvis match där båda lagen har sina chanser. Ett kryss där är helt rättvist. Team TG fick vi förra året stryk av hemma med 4-1, och samma siffror som vi fick stryk med nu. Det är en tuff bortamatch mot ett lag som är favorittippade. Såklart hade vi önskat mer, men vi vet att det är ett bra lag vi möter.

IKB-bossen säger att gruppen långt ifrån har brutit ihop efter serieinledningen, där poängskörden stannat vid en poäng.

-Det blir väl alltid lite stukat, men det är för tidigt att säga än. Jag tycker de har humöret uppe och har bra tempo på träningarna. Har vi fokus på träningarna har vi möjligheten att bli bättre och blir vi bättre, då kommer resultaten. Vi får lägga och gräva där vi står.

Fredrik Bengtsson viftar bestämt bort att matchen på lördag är en ”måstematch”;

-Nej, det tycker jag inte. Kommer vi upp och försöker spela vårt spel, vet jag att vi har en bra nivå, och kommer vi upp i den nivån så hoppas jag att det ska kunna räcka med en ”trea”. Det gäller upp på cykeln igen och verkligen köra. Hemma brukar vi vara bra och jag hoppas vi känner oss trygga i det. Vi har haft en bra vecka, och fokuserat på nästa pass, nästa träning, det är så man måste göra. Jag tror vi har goda chanser och få till ett resultat.

Hur den förmodade matchbilden kommer se ut, vill Fredrik Bengtsson inte sia om. Utan istället vill han mer ta fram den process laget är inne i, att på sikt bli riktigt bra.

-Jag struntar i vilka vi möter. Jag hoppas att vi tar initiativet och vill spela fotboll, och att vi jobbar med de saker som har hackat lite grann. Vi försöker hela tiden utveckla det vi håller på med och över tid kommer det gå bra.

Förra säsongens båda möten mot Östersund slutade med två segrar, 4-0 hemma och 2-1 borta.

Vad har du för bild av IFK Östersund i år?

-De har en ny tränare (Patrick Davis) och ett litet annat arbetssätt. De började med 0-0 mot Bele Barkarby, och stryk med 1-0 mot Karlberg i en jämn match som kunde sluta hur som helst. De har tappat någon spelare som gått högre upp i seriesammanhang.

Ella Foberg, som saknades senast, har problem med ett knä som sväller, och är inte aktuell för spel den närmaste tiden.

Hennes mamma, Anna-Linh Stenqvist Foberg, är dock tillgänglig.

-Ann Linh är en härlig person! Sára (Muláková) har flyttat hem till Tjeckien och då har Anna Linh ställt upp, säger Bragetränaren, som vill lyfta fram lagets mest rutinerade spelare, som är något av ett unikum inom elitfotbollen:

-Hon är ”one of a kind”. Att man i den åldern har den där drivkraften, är ofattbart imponerade, hon har glöden kvar när hon knyter på sig skorna, säger Fredrik Bengtsson om den till synes outslitliga 49-åringen.

Text: Per Lindgren.

Publikinfo inför dagens match på Vallen:

  • Biljetter: köper du i samband med inpassering, endast huvudentrén är öppen. Säsongskort gäller.
  • Barn/ungdomar upp till och med 19 år går in gratis.
  • Södra Kiosken är öppen, Borlänge Energi Arena är en kontantfri arena så du betalar med kort eller swish.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.