Skip to content

Matchdag: IK Brage – Själevads IK

Matchdag: Division 1 Norra dam
Vi möter: Själevads IK
Plats: Borlänge Energi Arena
Matchstart: 16:00
Biljetter: Inträde betalas i entrén (gratis under 20 år)
Matchens företag: Norling Skylt
WebbsändningVia Borlänge Tidning här

Idag, lördag, kl.16:00 väntar säsongens andra hemmamatch när tabellfemman Själevads IK gästar Borlänge Energi Arena.

Bragekaptenen Robyn Decker hoppas att laget kan kan ta med sig det spel de visade upp stora delar av första halvleken mot Sunnanå.

-Jag vill se samma intensitet och spelstil som vi började med mot Sunnanå, för jag tycker ändå att de första 30-35 minuterna, är vi riktigt bra. Nu är vi hemma, och där ska vi vara starka, säger Decker, som hoppas laget kan visa både energi inför hemmapubliken, gå in med hög press och vara modiga i sitt agerande.

Även om serien just börjat tycker hon att de så smått börjar hitta in i division 1-spelet och tempot även om det är en pågående process som långt ifrån är klar.

-Vi lär oss någonting i varje match. Vi visste att det här skulle ta tid. Det är inte bara det att vi har spelat tre matcher, och nu är vi inne i det, och klarar av division-1. Det kommer att gå upp och ner. Så är det med alla lag som är nykomlingar.

-Vi måste lära oss skapa en ganska hög lägstanivå, och det tar tid. Men varje match blir en match mer, våra spelare får mer erfarenhet och förstår att de här misstagen blir vi straffade för, och hur det funkar för oss. Så det gäller att ha en inlärningskurva.

Matchen i förra omgången mot Sunnanå tog flera dagar i anspråk med resa och övernattning, men hon menar att vi hunnit återhämtat oss.

-Ja, nu är det lugnt. Vi tog det lite lugnt på måndag, och körde igång på tisdag med fys. Sedan har vi tränat onsdag, torsdag, och fredag, så vi är absolut i fas.

Tre poäng efter tre omgångar är Brages poängfacit så här långt. Poängen kom i senaste hemmamatchen då det blev en klar 2-0-seger mot Sollentuna FK.

Decker vill att de ska försöka skaffa sig en hemmaborg, där vi kan vara trygga och där motståndarna måste vara riktigt bra för att slå oss.

-Det ska betyda mycket. Det är här vi hör hemma. Vi kommer hit varje dag, det är vårt omklädningsrum. Vi kan förbereda oss hemma för matchen. Vi ska liksom utnyttja det vi har, när en är hemma, speciellt nu när vi är ute och reser. I Sunnanå var det en ganska dålig konstgräsplan. Här vet vi vad vi får, och kan rulla boll som vi vill, och det måste vi utnyttja på bästa sätt.

Gästande Själevad, som i fjol kom fyra i division 1 Norrland, har så här långt vunnit mot IFK Luleå och Ope IF, men förlorat mot Heffnersklubbans BK.

-Vi gick igenom Själevad under fredagen. Och vi har koll på en av deras tjejer som har gjort mycket mål ifjol och några i år (Moa Våglund, gjorde 10 mål 2022, och fem hittills i år som betyder skytteligaledning, hemsidans anm.). Det är ett lag som vill spela, och jag tror de kommer att passa vårt lag sätt att spela väldigt bra, avslutar Robyn Decker.

Saknas gör mittfältaren Agnes Dahlström som tvingades kliva av i första halvleken senast på grund av en skada.

Matchen startar kl.16:00 hemma på Vallen. Inträde betalas i huvudentrén och vi erbjuder som vanligt alla barn/ungdomar under 20 år gratis inträde. För dig som inte är på plats sänds matchen via Borlänge Tidning här.

Text: Olov Lindgren   

Bragetruppen till dagens match:
1.Hilda Forsling Collén
3.Frida Halvarsson
4.Johanna Rundström
5.Maja Andersson
6.Robyn Decker
9.Ella Foberg
10.Engla Svärdhagen
11.Joanna Snell
12.Luna Hermansson
13.Anna Sandin
14.Embla Bondesson
15.Elin Hjälte
16.Hanna Torstensson
18.Ida Larsson
19.Emma Halvarsson
22.Elsa Gustafson
23.Vilma Allringer
99.Alexandra Sjölander

Tillsammans för tre poäng!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.