Skip to content

Matchdag Svenska Cupen: IK Sleipner – IK Brage

Idag, onsdag, åker IK Brage till Norrköping för att spela en direkt avgörande match till Svenska cupens gruppspel 2023. Matchen mot Division 2-laget IK Sleipner spelas Platinumcars Arena (tidigare Parken) med avspark kl 19:00.

Grönvitt kommer till matchen efter att vi i fredags besegrade Dalkurd med 2-1 på bortaplan. En vinst som satt långt inne. Malte Persson, som byttes in i kort efter Shkodran Mahollis segermål, var glad över vinsten, även om man spelmässigt kan så mycket bättre.

-Vi inledde på ett bra sätt, rullade runt håller bollen på deras planhalva. Sedan gick vi ner oss, och ingen var nog nöjd. Men det var skönt att komma segrande ur en sådan strid.

Nu är den matchen historia, och istället ställer vi oss in på cupspel ikväll. Sleipner, huserar i division 2 Södra Svealand, där man parkerar på sjunde plats. Malte Persson säger att man respekterar motståndet, och att man inte kommer att agera annorlunda trots att det på pappret är ett enklare motstånd än vi är vana vid.

-Vi är alla en målmedveten grupp som helhet. Alla är vinnarskallar, och det kommer synas det är hungriga spelare från Brage som är sugna på att vinna.

Sleipner är faktiskt ingen ny motståndare för Persson.

-Jag mötte dem förra året när vi spelade mot dem med Oskarshamn. Då var de rätt så spelskickliga. Vi (OAIK) ledde, men de vände och vann med 2-1. Så jag har revansch att kräva (skratt).

Den sympatiske 21-åringen var också med i cupens gruppspel 2021, när dåvarande klubben Oskarshamn AIK mötte både AIK, Hammarby och AFC Eskilstuna.

-De lagen som kommer underifrån, kommer med inställningen de har allt att vinna, säger han kring hur sådana här cupmatcher ofta brukar vara.

Efter det att han i januari skrev på för IKB, så blev han skadad i en av säsongens första träningsmatcher. Vilket naturligtvis inte var den start som han hade tänkt sig.

-Det började knackigt. Jag var skadad sex veckor och har krigat mig tillbaka, och jobbat hårt. Vardagen har gått bra, härligt att jobba med gruppen i en härlig miljö. Jag försöker bidra med det jag kan på träningarna, och inhoppen.

Idag finns chansen att han kommer göra sin andra start i tävlingssammanhang för Brage.

-Vi vill spela med hög fart från start. Ha ett högt tempo och komma ur segrande efter 90 minuter.

Vinnaren i matchen är klar för Svenska cupens gruppspel i februari/mars nästa år.

Fem punkter inför matchen:

  • 1980 möttes Brage och Malmö FF i final i svenska cupen inför drygt 6000 åskådare på Råsunda. MFF vann med 7-6 efter förlängning och straffar.
  • senast Sleipner och Brage möttes var 1 oktober 2016 i division 1 norra. IKB vann med 2-1 på Idrottsparken, efter mål av Oscar Karlsson och Anton Lundin. Kvar från laget är Anton Lundin och Alexander Zetterström.
  • Onsdagen motståndare IK Slepiner var ett av lagen i den första cupfinalen som spelades 1941. Helsingborgs IF vann med 3-1.
  • En av svensk fotbolls allra största, Nils Liedholm gjorde 24 mål på 60 matcher under tre säsonger mellan 1943 och 1946 i Sleipner. Liedholm gick sedan till rivalen IFK Norrköping, innan han flyttade till AC Milan och Serie A 1949.
  • Esat Jashari är bäste målskytt i IK Sleipner med 6 mål på 17 matcher.

Svenska Cupen kvalomgång
IK Sleipner – IK Brage
Datum: Onsdag 31 augusti
Plats: Platinumcars Arena
Matchstart: 19:00

Tillsammans är vi IK Brage!

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.