Skip to content

MATCHDAG: Team TG FF – IK Brage

Idag, lördag, kl.13:00 ställs damerna mot Team TG FF på Umeå Energi Arena SOL.

DIVISION 1

MATCHDAG: LÖRDAG
VI MÖTER: TEAM TG FF
PLATS: UMEÅ ENERGI ARENA SOL
MATCHSTART: 13:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

Idag väntar säsongens första bortamatch, när vi ställs mot Team TG på bortaplan. IKB:s mittfältare Hanna Torstensson, tror att laget kommer att ställas för ett rejält test, då Umeålaget tillhör en av de förhandstippade topplagen.

-Det blir absolut en tuff match tror jag, de är duktiga. Men vi är också duktiga och jag hoppas att vi kommer ge dem en match.

Grönvitt inledde säsongens seriespel, genom att den gångna helgen spela 0-0 mot Enskede. Det i en tillställning där Torstensson menade det fanns mycket man genomförde bra, men också delar som kan vässas till.

-Det vi kan förbättra är att behålla boll, våga etablera våra anfall, bära boll centralt och ta vara på våra chanser vi får. Det var en typisk premiärmatch. 

-Stundtals står vi upp väldigt bra, stundtals har vi saker vi kan förbättra. Överlag en helt okej match.

Likt förra säsongen innehåller serien många lag längs E4:an. Längsta bortaresorna är de mot Bergsnäsets AIK och Luleå FF, sedan är det Team TG som är den tredje längsta resan med sina ”nätta” 58 mil.. I och med att laget reste norrut redan vid lunchtid på fredagen, kommer man att sova över. Det är något hon tycker fungerat bra tidigare, och att man inte känner sig alltför sliten på matchdagen.

-Det är klart att det påverkar, men vi får ändå en övernattning, middag och så. Jag tror att resorna vi gör över dagen, som är lite längre, är värre faktiskt. Jag tycker ändå att det är helt okej.

Hanna Torstensson, 20, som är inne på sin fjärde säsong i Brage, kan trots sin ungdom sägas vara en av lagets bärande spelare. Dessutom startade hon förra säsongens alla matcher, vilket man måste säga är lite speciellt.

Skulle du säga att det här är det bästa Bragelaget du spelat med?

-Svårt att säga. Vi har skickliga spelare i år, men det har vi haft i alla år. Sen är det klart att man saknar vissa spelare man spelat med, men jag tycker absolut att vi har ett starkt lag i år också.

Team TG inledde med en 2-0-seger borta mot nykomlingen Karlbergs BK, där nyförvärvet från Själevad, Moa Våglund, gjorde 1-0 i första halvleken innan Ebba Grenolm fastställde slutsiffrorna till 2-0 med dryga halvtimmen kvar av matchen. Även om man tappat fjolårets skyttedrottning Emma Åström (27 mål) till Allsvenska Piteå, finns det offensiv kvalitet kvar i laget. Olivia Näsström, som kom delad trea i skytteligan med Hanna Torstensson på 22 mål, har alla förutsättningar att ta ytterligare steg. Från Malmö FF har man på lån, till mitten av juli, mittfältaren Sarah Mellouk som kommer att gå tillbaka till MFF efter slutförd polisutbildning i Umeå.

Vad tror du blir nyckeln till att ni ska få med poäng på lördag?

-Alla måste komma dit och vara hundraprocentigt förberedda för att ge allt. Mycket löpmeter. Förberedda till max. Bra mat, bra sömn och att vi går in och ger hundra i alla närkamper, och tar vara på våra chanser vi får. Kanske får vi inte så många chanser och att vi ligger bra i försvarsspelet; högt, semi och lågt om vi skulle hamna där också.

Till dagens match saknas Anna-Linh Stenqvist Foberg och Ella Foberg i truppen.

Text: Per Lindgren

Matchen mot Team TG sänds via Borlänge Tidning HÄR.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.