Skip to content

Matchdag: Tyresö FF – IK Brage

Idag, lördag, kl.12:00 väntar säsongens tredje träningsmatch för Bragedamerna när det tidigare storlaget Tyresö FF väntar på bortaplan.

Matchdag

VI MÖTER: Gefle IF
PLATs: Gavlevallen
MATCHSTART: 15:00

Brages första seger kom förra helgen, när seriekonkurrenten Gefle IF slogs med 2-1 på Gavelvallen.

Bragekaptenen Robyn Decker menar, trots vinsten, att det senast fanns saker som kunde gjorts bättre, som hon nu hoppas man tagit lärdom av till mötet mot Tyresö.

-Det gäller att vara hundra procent redo när vi kliver ut på plan, att vi är på tå redan från start. Att ha koll på vad dem (Tyresö) kommer med, för det är ett lag som vi i princip inte vet någonting om, så det kommer bli en liten överraskning. Att alla är med från start och att vi spelar den fotboll vi vill från minut ett.

Lördagens motståndare, Tyresö FF, som för tio år sedan spelade final i Champions League mot Wolfsburg med Tony Gustavsson som tränare och med stjärnor som MartaCaroline Seger och Lisa Dahlqvist i laget, fick efter de gyllene åren göra en omstart på grund av ekonomiska problem. Nu är laget från söder om Stockholm inne på sitt fjärde år i division 1. 

På Tyresös försäsong har det blivit seger mot division 2-laget IFK Lidingö med 4-0, men förluster mot Elitettanlagen Bollstanäs (1-4) och BP (2-5). Senast blev det också stryk mot division 1-kollegan Sollentuna FK (0-3). De två sistnämnda matcherna ingick i Victoria Cup.

-Vi förväntar oss ett stabilt lag, som mot Gefle, Sandviken och de andra vi möter. Jag hoppas det blir en jämn och bra match för oss.

Grönvitt har under veckan bland annat tränat på hur man vill behålla bollen i uppspelen och sedan pekat vikten av hemjobbet.

-Alla ska göra det defensiva jobbet till hundra procent. Vi ska anfalla som ett lag och försvara oss som ett lag, det vill jag se lite mer av mot Tyresö.

Fyra veckor återstår till hemmapremiären mot Enskede och hon tycker att man är på rätt ställe när seriepremiären kommer allt närmre.

-Definitivt är vi där fysiskt. Det har sett väldigt bra ut med fysen och tjejerna orkar i nittio minuter. Så nu är det bara fortsätta att få minuter i benen och att smådetaljerna sitter. Då kommer vi vara alldeles utmärkt redo den 6 april.

Tycker du att spelet har börjat sätta sig?

-Vi har samma spelidé som tidigare och de nya tjejerna börjar komma in i det mer och mer, även om det tar tid innan de förstår vårat sätt att spela. Det känns för varje match de får så blir de bättre och bättre. Vi är väldigt nöjda när vi spelar som vi vill göra, då ser det spännande ut. 

Text: Olov Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.