Skip to content

Matchdag dam: IK Brage – Islingby IK

Idag, lördag, kl.11:00 tar vi emot grannklubben Islingby IK på Vallen.

Träningsmatch

MATCHDAG: lördag
VI MÖTER: islingby ik
INTRÄDE: GRATIS
PLATS: BORLÄNGE ENERGI ARENA
MATCHSTART: 11:00

Fredrik Bengtsson inför dagens träningsmatch

-Jag tycker träningsveckan har sett bra ut. Vi har kört ganska tufft, och har gått in i den här veckan och tränat sista tredjedel och anfallsspel, säger Bragebossen, och fortsätter att förklara lite av upplägget:

-Man lägger schema mot olika motstånd, att träna på olika saker. Om man tittar tillbaka i backspegeln, var Mallbacken i första matchen där vi kunde få träna försvarsspel och sätta upp det och den strukturen. Mot Gefle fick vi även jobba med bollen, och hur vi skulle sköta vår speluppbyggnad. Sedan mot Tyresö hade vi någon sorts mix där vi fick lägga ihop försvar och anfall.

Då det skiljer en division mellan lagen, kan det bli så att Brage kommer styra matchen med mycket spel på gästernas planhalva.

-Nu mot Islingby tror jag vi får ha lite mer boll än vad vi har haft i de övriga matcherna, och då får vi också jobba på olika sätt att ta oss fram i banan.

-Men framför allt vill jag se det vi gnuggat på, hur vi ska göra genombrott och skapa målchanser.

Efter tre raka bortamatcher, får nu laget för första gången visa upp sig inför hemmapubliken. Något Fredrik ser fram emot, även om starttiden är satt 11.00 på lördagsförmiddagen.

-Det känns skönt, och det blir väldigt annorlunda att spela klockan elva, men jag sa till spelarna att då får vi nästan en och en halv dags ledig helg. Det ska bli skönt att spela där vi känner oss hemma och kör alla pass.

Nu väntar alltså division-2 nykomlingen Islingby som bland annat har hunnit med att spela träningsmatcher mot division 2-laget Valbo FF och vunnit med 5-0, men även förlorat mot Eskilstuna Uniteds akademilag.

-Det spelar egentligen ingen roll vilka vi möter. Nu tittar vi på vårt sätt att arbeta, för är att slipa på de grejer vi pratat om, för att vara så pass bra förberedda till seriepremiären den 6 april. Vi har snart tre veckor kvar, och vi vill få ihop helheten och få nittio minuter på några ben. Äga mycket boll och dom delarna.

Med tanke på att många nyförvärv har tillkommit, så finns det saker att jobba med tills alla hittat sina roller, innan hemmapremiären mot Enskede.

-Vi får fortsätta slipa och ta oss framåt, vi har en ny grupp, med lite nya pjäser som måste få lära sig vårt sätt att arbeta, det går framåt.

Saknas på lördag gör målvakten Olivia Wallner som varit krasslig. Men det var ändå redan tidigare bestämt att Elin Björkman skulle spela mot Islingby.

-Vi har spelat med målvakterna varannan match, så att de fått visa upp sig, så det fanns i grundtanken att Elin skulle stå den här matchen. Extra kul med två bra målvakter som visar att de går för det, så det har varit ganska bra konkurrens där tycker jag, säger Fredrik Bengtsson.

Även Emma Halvarsson, som varit sjuk, missar matchen, dessutom är Elin Hjelte osäker inför matchen.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.