Matchreferat efter dagens seger

IK Brage tog under söndagseftermiddagen emot Örebro SK inför 2 009 åskådare på Borlänge Energi Arena. Matchen slutade med en skön 2-0 (0-0) seger. IeItsin Camões gav Brage ledningen med 1-0 på straff med knappa tjugo minuter kvar. Adil Titi gjorde sedan 2-0 i matchminut 85´. Resultatet betyder att vi avancerade till fjärde plats.

Laget: Janne Mian och William Bergendahl hade gjort en förändring i startelvan sedan senaste matchen mot Skövde. Till vänster på mittfältet var Emil Tot Wikström tillbaka, samtidigt som Samouil Izountouemoi fick inleda på bänken.

Första halvleken: De inledande matchminuterna präglades av att det var två lag som kände på varandra. Emil Tot Wikström jobbade åt sig matchens första hörna efter sju minuter, som dock blev resultatlös. Kort därefter var Camões nära komma till avslut i boxen efter en frispark och Amar Muhsin ramlade i straffområdet, utan att att domaren blåste för straff. Örebro kom till en del halvchanser, oftast iscensatta på vänsterkanten, men utan att att sätta Viktor Frodig på prov. Närmast var Hamse Shagaxle, som fick utrymme att komma till avslut i straffområdet, men bollen gick en bra bit utanför. Spelmässigt var det ändå IKB som var det lag som hade ett litet spelövertag. Vi hade dock svårt att ta oss fram i djupled första halvtimmen mot Örebros kompakta backlinje.

Med 32 minuter på matchklockan, kom Brages bästa målchans, när Johan Arvidsson passade Cesar Weilid, vars avslut räddades av Malte Påhlsson och på returen lyckades inte Henry Sletsjøe komma till avslut. Vi vann hörnstatistiken med 3-2 första fyrtiofem, men oftast togs inläggen och hörnorna bort av bortaförsvaret. Viktor Frodig som hade haft det relativt lugnt, fick sträcka ut ordentligt för att rädda Eloas Barsoums markskott (34′). I en chansfattig första halvlek, hade Örebro på tilläggstid en bra chans, men avslutet från Samuel Kroon gick i burgaveln hos Bragekeepern. Oavgjort efter första fyrtiofem speglade spelet, med två lag som inte lyckades ta sig fram till de riktigt vassa målchanserna.

Andra halvleken: Inget av lagen gjorde några byten till den andra halvleken. I den 50:e minuten stod Camões för en vass individuell prestation när han höll i bollen, och fick iväg ett lurigt skott som Påhlsson med vissa besvär kunde rädda. Efter ett långt ÖSK anfall, hade IKBs portugis en till bra aktion när han nästan lyckades skruva in bollen i det bortre krysset. I Brages spelövertag stack Kalle Holmberg mellan, med en nick från nära håll, som Frodig reflexräddade med armen till en resultatlös hörna. I en mer öppen andra halvlek, ökade vi trycket framåt och jagade ett ledningsmål. Efter timmen spelad hade Sletsjøe inom tre minuter två avslut på mål, men båda gångerna var Malte Påhlsson i vägen. Örebro var inte ofarliga de gånger man tog sig framåt, och Oskar Ågren kunde mer eller mindre rädda våran hållna nolla på mållinjen, när Samuel Kroon sköt mot mål.

Vi kunde efter 71 minuter ta ledningen med 1-0 på straff genom Ieltsin Camões. Straffen kom efter det att Tobias Björnstad fått bollen på handen. Camões kunde kyligt skicka in bollen till vänster om ÖSK keepern som slängde sig åt fel håll.

Med kvarten kvar av ordinarie tid, genomförde grönvitt sitt första byte när Muhsin och Tot Wikström fick ge plats till Adil Titi och Pontus Jonsson.

Efter målet flyttade Örebro upp sina positioner, men vi försvarade oss bra. Mian & Bergendahl visade fingertoppskänsla, för det var två av Brages inhoppare som stod bakom hemmalagets 2-0 (85´) som satte spiken i kistan. Målet kom efter att snabbe Jonsson passade till Adil Titi som precis utanför straffområdet fick på en drömträff. Senast Titi gjorde mål var den 12 maj mot Östersund. Resten av matchen kunde vi kontrollera på ett bra sätt.

En mycket rättvis seger där vi stod för en gedigen insats över 90+6.

Nästa match äger rum söndagen den 4 augusti kl.15.00 då Östers IF står för motståndet på bortaplan.

Text: Olov Lindgren

MATCHFAKTA

IK Brage-Örebro SK 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 (72) IeItsin Camoes, straff, 2-0 (85) Adil Titi.
Varningar, IK Brage: . Örebro SK: Sebastian Crona, Samuel Kroon
Hörnor: 5-7
Domare: Jasmin Svraka. Assisterande domare: Fredrik Hammarström, Elis Kvrgic. Fjärdedomare: Patrik Larsson.
Publik: 2 009 (Borlänge Energi Arena)
IK BRAGE (4-2-3-1): Viktor Frodig-Chris Redenstrand, Alexander Zetterström (K), Oskar Ågren, Cesar Weilid-Emil Tot Wikström (Pontus Jonsson, 75), Henry Sletsjoe, Gustav Berggren, Johan Arvidsson (Filip Sjöberg 82)-Amar Muhsin (Adil Titi 75), Ieltsin Camoes. Ersättare: Malte Persson, André Bernardini, Samouil Izountouemoi, Ferhan Abic.
ÖREBRO SK (4-3-3): Malte Påhlsson-Tobias Björnstad, Jesper Modig, Niclas Bergmark, Valgeir Valgeirsson-Hamse Shagaxle (Peter Gwargis 68), Sebastian Crona (Lucas Shlimon 80), Elias Barsoum-Ahmed Yasin, Karl Holmberg (K), Samiel Kroon.Ersättare: Oskar Käck, Peter Gwargis, Victor Backman, Theodor Hansemon, Daniel Strindholm, Lucas Shlimon, Mohammed Khalid Saeid.