Skip to content

Matchreferat efter damernas kryss

På ett soligt Borlänge Energi Arena spelade på lördagseftermiddagen IK Brage och Karlbergs BK 2-2 (0-2). Brage hamnade i ett tvåmålsunderläge efter första halvlek. Men våra tjejer gav inte upp, och lyckades kvittera till 2-2.

-Vi är nöjda att vi tar upp ett 0-2-underläge. Karlberg leder fullt rättvist efter första halvlek, kommenterar IKB:s huvudtränare Fredrik Bengtsson.

Brages mål gjordes av Hanna Torstensson och Emma Halvarsson.

Karlberg var det lag som visade upp det bästa spelet i första, samtidigt som IKB inte kom upp i sedvanlig nivå, säger Bengtsson:

-Vi får inte till presspelet. Vi jobbar inte tillsammans och flyttar inte med.

Efter att Thea Bergström och Ilrijam Ademi gjort bortalagets mål fram till 0-2, så fick hemmapubliken se ett helt annat grönvitt efter halvtidsvilan.

-I paus lovar vi varandra att ändå göra ett försök, visa karaktär och jobba tillsammans. Vi visar fighting spirit och det är starkt att komma tillbaka, säger Bragebossen.

Efter drygt en timmes spel reducerade hemmalaget till 1-2, efter att Hanna Torstensson lagt en hörna direkt i mål. Brage satsade sedan framåt och spelade med fyra forwards och tre i backlinjen. Det medförde ett bra tryck, och med mindre än fem minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Emma Halvarsson, till 2-2.

-Hon vänder upp, och får ett fint avslut i bortre krysset, det var kul. Sedan har vi har en frispark i stolpen i på tilläggstid, säger Fredrik Bengtsson, som trots att det ”bara” blev en poäng, var ganska nöjd.

-Vi visar bra karaktär i andra halvlek, glömmer det som varit, och ser framåt. Det gjorde de jättebra. Utifrån hur matchen blev så är jag nöjd med resultatet.

I tabellen ligger Brage på nionde plats. I nästa omgång, söndagen den 12 maj, väntar mittenlaget IFK Luleå på Tunavallen.

Text: Per Lindgren.

MATCHFAKTA:

IK Brage-Karlberg: 2-2 (0-2)
Mål: 0-1 (18) Thea Bergström, 0-2 (34) Ilrijam Ademi, straff, 1-2 (62) Hanna Torstensson, 2-2 (88) Emma Halvarsson.
Varningar: IKB: Maja Andersson Karlberg; Hanna Månsson.
Domare: Maja Jons
IKB: (3-5-2) Olivia Wallner-Thilda Johansson, Robyn Decker, Tyra Eriksson (Stenqvist- foberg 80′) -Maja Andersson, Hanna Torstensson, Emma Halvarsson, Sara Berglund (Rut isberg 45′), Luna Hermansson (Johanna Rundström 35′)-Anna Sandin (Elin Hjälte 45′), Sofia Lissel.
Avbytare: Elin Björkman, Rut Isberg, Johanna Rundström, Anna-Linh Stenquist Foberg, Elin Hjälte.