Skip to content

Matchreferat efter Degerfors

Efter varit obesegrade på Borlänge Energi Arena, kom under torsdagskvällen säsongens första hemmaförlust i seriesammanhang. Matchen slutade 0-1 (0-1) efter Kevin Holmén avgjort med matchens enda mål i den 13:e minuten. Trots att vi hade ett spelmässigt övertag saknades ”edgen” i den sista tredjedelen.

I tabellen föll vi ner till femte plats. Men med bara en poäng upp till andraplacerade Östers IF.

Laget:

Det fanns en förändring i startelvan sedan matchen mot Oddevold. Det var att Cesar Weilid var tillbaka efter skada. Filip Sjöberg, som startade senast, tog plats på bänken.

Första halvlek:

Första fyrtiofem tillhörde Brage spelmässigt, men till ingen nytta då det var Degerfors som gjorde halvlekens enda mål.
Grönvitt inledde matchen inspirerat, och Degerfors fick knappt röra bollen de första tio minuterna. Även om vi inte kom till några målchanser, märktes det att vi var påkopplade från start. Hemmalaget agerade med pondus och gjorde att Degerfors fick försvara sig. Men från ingenstans kunde bortalaget på sitt första anfall ta ledningen med 0-1 efter 13 minuter genom Kevin Holmén. Målet kom efter Adil Titi vid mittlinjen passat bollen till Kevin Holmén som i sin tur spelade ut bollen till Gustav Lindgren på högerkanten, vars inlägg hittade fram till Holmén igen somkunde nicka in bollen.

Baklängesmålet till trots, fortsatte vi äga boll, mot ett Degerfors som drog sig tillbaka, och satsade på snabba omställningar. Efter 25 minuter, fick vi en halvchans efter att målvakten Wille Jakobsson tappade bollen efter Tot Wikströms inlägg, men Gustav Berggren kom lite fel till bollen. Weilid matade in flera inlägg från högerkanten men reslige Nasiru Moro var alla gånger ivägen för att bollen skulle nå en grönvit spelare. Tempot mattades av efterhand. DIF kunde lägga sig på försvar med sin fembackslinje och bevaka sin ledning. Det kändes som en fast situation, eller en individuell prestation behövdes för att bryta igenom centralt. Med sex minuter kvar till pausvilan visade vi upp ett smånätt passningsspel utanför offensivt straffområde, men återigen ledde det tyvärr inte till något avslut på mål. Halvleken präglades av att båda lagen hade svårt att kom till hundraprocentiga målchanser. 0-0 hade varit mer talande hur spelet såg ut första halvlek.

Andra halvlek:

I paus gjorde vi ett byte när Pontus Jonsson kom in istället för Adil Titi. Likt den första halvleken öppnade vi starkt. Camões kom till ett bra läge, efter ett av Weilids otaliga inlägg, men avslutet gick rakt på Jakobsson. Frågan var när den hundraprocentiga kvitteringschansen skulle dyka upp. Inte oväntat tog Degerfors gott om tid på sig vid inkast och utsparkar. Frågan var om det skulle räcka till att hålla distansen ut, för Brage började komma närmare ett mål. Redenstrand hade ett skottläge i boxen, som täcktes av Johan Mårtensson, och en lång utspark från Viktor Frodig nådde sånär en ren Emil Tot Wikström, med 58 minuter på klockan.

Inbytte Dijan Vukojevic testade med ett distansskott fyra minuter senare, men Frodig var med på noterna och tippade bollen över ribban till en resultatlös hörna. I och med att vi flyttade fram positionerna fick DIF mer ytor framåt. Inbytte Vukojevic hade ett lurigt skott som gick över. I mitten av halvleken byttes ”Samo” och Filip Sjöberg in, när Weilid och Arvidsson klev av. Det var också Samouil Izountouemoi som med tjugo kvar fick bollen i straffområdet, men valde att passa istället för att gå på eget avslut. Med kvarten kvar av ordinarie tid satsade vi allt framåt. Ferhan Abic och Malte Persson slängdes in för att få pigga ben. Berggren hade i 84:e ett avslut som såg ut att gå in i krysset, men tyvärr gick bollen utanför. Även på den sju minuters långa tilläggstiden, lyckades vi aldrig få till några riktigt farliga målchanser.

En jobbig förlust där vi jobbade stenhårt, men aldrig lyckades med sätta pricken över i:et. Nu får vi försöka ladda om för nästa match, som spelas redan på måndag den 27: maj, då Utsiktens BK väntar på Bravida Arena.

Text: Per Lindgren

MATCHFAKTA

IK Brage-Degerfors IF 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 (13) Kevin Holmén.
Varningar: IKB: Ferhan Abic DIF: Sebastian Olsson,  Elyas Bouzaiene, Kevin holmén
Domare: Per Melin
Publik: 2 500 (Borlänge Energi Arena)
IK Brage (4-4-2) Viktor Frodig-Chris Redenstrand (Malte Persson 77), Alexander Zetterström, Oskar Ågren, Cesar Weilid (Filip Sjöberg 68)-Emil Tot Wikström (Ferhan Abic, 77), Henry Sletsjøe, Adil Titi (Pontus Jonsson, 46), Johan Arvidsson (Samouil Izountouemoi,68)-IeItsin Camões, Gustav Berggren. 
Ersättare: Eirik Asante Gayi, Andre Bernardini, Ferhan Abic.
Degerfors IF (5-3-2) Wille Jakobsson-Teo Grönborg, Karim Mammar, Nasiru Moro, Bernardo Morgado, Oscar Wallin-Sebastian Olsson, Kevin Holmén, Johan Mårtensson-Adi Fisic (Dijan Vukujevic 46), Gustav Lindgren.Ersättare: Mamadouba Diaby, Alper Demirol, Luc Kassi, Elyas Bouzaiene, Elias Pihlström, Rasmus Forsell

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.