Skip to content

Matchreferat efter Helsingborg

Under tisdagskvällen var det dags för årets första bortamatch, när IK Brage hade tagit sig till nordvästra Skåne för bortamöte mot Helsingborgs IF. Båda lagen kom till matchen med segrar i premiären. Matchen slutade 1-1 (0-1) inför 7 122 åskådare. Johan Arvidsson gav Brage ledningen i första halvlek, dock kunde Helsingborg kvittera med tjugo minuter kvar men vi tar med oss att vi är obesegrade efter två omgångar.

Laget:

Vi kom med två förändringar sedan premiären mot Varberg, Johan Arvidsson och Gustav Berggren kom in istället för Stensson och Jonsson från start på fyrmannamittfältet.

IKB (4-4-2): Viktor Frodig-Christopher Redenstrand, Oskar Ågren, Alexander Zetterström (K), Cesar Weilid-Johan Arvidsson, Gustav Berggren, Henry Sletsjøe, Emil Tot Wikström-Ieltsin Camões, Kevin Nyarko

Första halvlek:

I en ganska jämn första halvlek var IKB det något bättre laget och kunde gå till pausvila med en 1-0 ledning. I ett perfekt fotbollsväder var det Henry Sletsjøe som satte igång matchen. Ervin Gigovic fick matchens första farlighet med en snedträff i straffområdet, men efter det till ett par bra lägen 5 minuter in i matchen. Först var det Johan Arvidsson som i boxen träffade Wilhelm Nilsson i ryggen. Även Camões hotade HIF runt om i straffområdet. I en tempofylld matchstart spelade vi utan respekt. Firma Arvidsson, Sletsjøe och Camões stod för ett fint anfall som avslutades med att Chris Redenstrand provade med ett långskott, som tvingade Kalle Joelsson att sträcka på sig och rädda till en hörna. När hemmalaget anföll, så var det oftast bara med ett par, tre spelare framåt. En vågad passning av IKB försvaret höll dock på att bli kostsamt, men med lite tur klarade vi oss med blotta förskräckelsen då Viktor Frodig motade bollen rakt på Wilhelm Loeper som knappat hann reagera och såg bollen gå över.

Efterhand hade båda lagen sprungit av sig och det blev lite mer av ett ställningskrig. Loeper hade ett farligt skott som via ett Brageben gick till hörna. Båda lagen slarvade en del i passningsspelet, men utan att det ledde till något farligt i chansväg första halvtimmen. Arvidsson och Camões tog sig in i straffområdet efter ett snabbt väggspel men sista passningen gick fel. I slutet av halvleken blixtrade det till, och efter att hemmalagets Milan Silva Rasmussen haft en bra chans vände spelet snabbt och efter 38 minuter tog Brage ledningen med 1-0 genom Johan Arvidsson. Målet kom efter att Nyarko fångat upp bollen ett par meter in på offensiv planhalva och kunde lämna över den till Arvidsson som sprang ifrån allt och alla på högerkanten, tog sig inåt centralt och avslutade med vänstern i bortre hörnet utan chans för Joelsson. Vackert mål.

Bara två minuter senare steg Viktor Frodig fram med en stark räddning då han gjorde sig stor när Rasmussen fick chansen. I slutminuterna hade Camões ett avslut över och på stopptid var det inte långt ifrån att HIFs Joahn Birkfelt sparkat bollen i eget mål efter ett inspel från Chris Redenstrand. Brageledningen i paus kändes rättvis, där vi var det något bättre laget.

Andra halvlek

Brage gjorda inga byten i halvtid. Inte helt oväntat var det hemmalaget som var på jakt efter en kvittering och hade mest bollinnehav. Wilhelm Loeper och Benjamin Acqua var det som oroade mest, men vi spelade säkert i backlinjen. Efter timmen spelad byttes Pontus Jonsson in och ut gick Johan Arvidsson. Vi försvarade oss bra och höll HIF från att ta sig till några alltför farliga målchanser. Med tjugo minuter kvar kom Kevin Nyarko till ett läge i straffområdet men skottet gick snett och ut till inspark. Lite som en blixt från en klar himmel, utjämnade Helsingborg till 1-1 i den 73:e minuten genom Taylor Silverholt som vann en duell med Oskar Ågren och placerade in bollen vid bortre stolpen. Målet blev en energiboost för hemmalaget som låg på för ett vinstmål. Acquah var nära hitta rätt men Viktor Frodig klev fram som poängräddare. När Helsingborg tryckte på gav det också chans till omställningar, Pontus Jonsson skapade i 84:e ett bra läge på egen hand, men avslutet gick i famnen på Kalle Joelsson. Sista målchansen för de rödblåa kom efter på tilläggstid men Acquah sköt över.

I nästa omgång, väntar ny bortamatch när vi kommande måndag, den 15:e april, tar oss an Örgryte IS på Gamla Ullevi.

Text: Per Lindgren.

MATCHFAKTA:

Helsingborg IF-IK Brage 1-1(0-1)
Mål:0-1 (38) Johan Arvidsson,1-1 (73)Taylor Silverholt
Varningar: HIF: Benjamin Örn, Jon Birkfeldt Brage: Henry SLEtsjØe, Gustav Berggren
Domare: Erik Mattsson
Publik: 7122 (Olympia)
HIF (4-2-3-1): Kalle Joelsson-William Westerlund, Wilhelm Nilsson, Jon Birkfeldt, Benjamin Örn-Lukas Kjellnäs, Ervin Gigovic-Milan silva Rasmussen, Benjamin Acquah, Wilhelm Loeper-Taylor Silverholt.
Ersättare: Thomas Ragne, Arian Kabashi, Adrian Svanbäck, Daniel Bergman, Adam Hellborg, Nils Arvidsson, Amar Mushin.

IKB (4-4-2): Viktor Frodig-Christopher Redenstrand (Filip Sjöberg 82), Oskar Ågren, Alexander Zetterström (K), Cesar Weilid-Johan Arvidsson (Pontus Jonsson,60), Gustav Berggren, Henry SletsjØe, Emil Tot Wikström-IeLTSin Camões, Kevin Nyarko (Ömür pektas 79).
Ersättare: Emrik Eriksson (mv), Eirik Asante Gayi, Samouil Izountouemoi, Ferhan Abic.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.