Matchreferat efter premiärförlusten

Hemmapremiären mot Västerås SK slutade med förlust 1-2 (0-0). Sett över 90 minuter var det en jämn match, som kunde ha slutat hur som helst. Brages mål, som betydde 1-1, gjordes av Seth Hellberg. Vi tryckte på för en kvittering i slutet men fick se oss besegrade denna lördag.

Laget

Tre förändringar hade gjorts i startelvan jämfört med matchen senast mot Degerfors. Alexander Zetterström var tillbaka som mittback. Även Gustav Berggren fick förtroendet och när Douglas Karlberg skadade sig på uppvärmningen betydde det att Ieltsin Camões gick in i startelvan.

Första halvlek

Redan efter två minuter skapade vi ett bra anfall när ”Samo” Izountouemoi, tog sig framåt, passade Malte Persson som slog ett inlägg som sånär hittade Ieltsin Camões panna. Det märktes att det var seriepremiär, då det var ett fysiskt spel, där båda lagen gick hårt in i närkamperna.

I den 13:e minuten lade Gustav Berggren ett instick i straffområdet men utan att hitta en medspelare. Vi började varva upp och ett par minuter senare hade Camões hade en fin klack till Seth Hellberg, som en VSK försvarare täckte till en resultatlös hörna.

Desto längre som halvleken pågick tog grönvitt ett litet grepp om spelet. Det som saknades var noggrannheten sista tredjedelen, då det ofta tog stopp utanför straffområdet. Bakåt agerade Brage solitt, och vi tog hand om de inlägg som ofta Västerås spelmotor Simon Johansson låg bakom.

Efter 27 minuter kom vi till ett bra läge, efter Seth Hellbergs frispark från höger nådde Pontus Rödin vid bortre stolpen, men vars nick gick utanför.

VSKs bästa målchans kom efter halvtimmes spel, när Simon Johansson, som ofta vart delaktig i Västerås anfall, så när hittade Anders Hellblom i boxen.

Båda lagens målvakter behövde under första halvtimmen aldrig göra några avancerade ingripanden, vilket understryker bra försvarsspel både från IKB och VSK.

Seth Hellberg som hade mycket boll i första halvleken iscensatte ett snabbt anfall när han hittade ”Samo” i vänster position som gick på eget avslut, men bollen gick en meter över ribbkrysset hos Anton Fagerström.

0-0 i halvtid speglar väl hur spelet såg ut första fyrtiofem.

Andra halvlek

Inga byten gjordes till den andra halvleken.

Dödläget spräcktes efter 50 minuter när Simon Johansson, framspelad av Patric Åslund, satte bollen i nät utom chans för Bernardini.

Men bara minuten senare kvitterade Seth Hellberg till 1-1, efter det att Johan Arvidsson passat ”Samo” som slog ett inlägg från vänster som Hellberg nickade in.

Matchen öppnade upp, med ett böljande spel. Anders Hellblom tvingade Andre Bernardini till en fin parad, knappa tio minuter in i halvleken.

Båda lagen spelade rakt, och gick för seger. Halvvägs in i halvleken tvingades en skadad Alexander Zetterström kliva av, och ersattes av Eirik Asante Gayi.

Med tjugo minuter kvar gjorde vi ett trippelbyte, när Ferhad Ayaz, Kevin Nyarko och Pontus Jonsson byttes in. Brage började fylla på med ytterbackarna Persson och Tamimi i offensiven. Pontus Rödin fick i den 77:e minuten mycket yta framåt att ta sig fram i, men det hela rann ut i sanden.

I stället var det Västerås som kunde ta ledningen med 1-2 efter 80 minuter genom Jahemm Burke, efter vi agerat tveksamt i upprinnelsen till målet.

Vi tryckte på för en kvittering. Pontus Jonsson hade en nick som Fagerström tippade till hörna, och Seth Hellberg ett farligt skott som smet strax utanför efter 88 minuter. Med sex minuters tilläggstid, fanns det hopp för en kvittering. Närmast var Pontus Jonsson som i den sista minuten hade ett skott som täcktes av ett Västeråsben.

Sammantaget stod vi för en godkänd match, men där vi inte riktigt nådde ända fram. I nästa match väntar GAIS på bortaplan, den matchen spelas på långfredag.

Text: Per Lindgren.

IK Brage-Västerås SK FK 1-2 (0-0)

Målen: 0-1 (50) Simon Johansson, 1-1 (51) Seth Hellberg, 1-2 (80) Jaheem Burke

Varning, Brage: . Västerås:

Domare: Adi  Aganovic

Publik: (2 248)Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen

IKB (4-3-3): Andre Bernardini-Malte Persson, Pontus Rödin, Alexander Zetterström ( Eirik Asante Gayi,62), Jonathan Syberg Tamimi-Samouil Izountouemoi (kevin Nyarko, 70), Seth Hellberg,Henry Sletsjoe-Gustav Berggren, Ieltsin Camões (Pontus Jonsson,70), Johan Arvidsson(Kevin Nyarko, 70). Ersättare: Viktor Frodig, Jacob Stensson, Christopher Redenstrand.