Skip to content

Matchreferat efter segern mot KIK

Grönvitt är vidare till första omgången av Svenska Cupen efter derbyseger i kvalet borta mot rivalen Kvarnsvedens IK, efter att siffrorna skrivits till 0-3 (0-2) på Stora Ensoplanen.

-Det är en helt okay fight, säger Brages assisterande tränare Mattias Andersson en kort stund efter slutsignalen.

Brage, som hade fem nya spelare i startelvan efter matchen mot Enskede där Elin Björkman, Johanna Rundström, Anna-Linh Stenquist Foberg, Sofia Lissel och Elin Hjälte klev in i startelvan. Vi tog ledningen med 0-1 efter halvtimmen spelad i första halvlek efter mål från Sofia Lissel. Emma Halvarsson dubblerade sedan ledningen till 0-2 innan pausvilan. I andra halvleken fastställde sedan Halvarsson med sitt andra mål i matchen och slutresultatet till 0-3.

-Det är tre bra avslut i öppet spel, säger Andersson om hur Brages mål såg ut.

Gästerna testade ett nytt spelsätt, med två sittande mittfältare samtidigt som ytterbackarna gavs större frihet på kanterna. Stundtals såg det riktigt bra ut, menade Andersson även om han hade önskat bättre skärpa framåt.

-Vi borde skapat mer och varit smartare sista tredjedelen.

Kvarnsveden, som ifjol degraderades från division 1, spelade efter sina resurser gjorde en riktigt bra insats under 90 minuter. Det var ingen ”walk in the park” för Brage även om segern aldrig var i fara.

-”Credd till Kvarnsveden som står upp bra.”

Vad betyder det att ni nu är klara för första omgången i svenska cupen?

-Ett kvitto på att vi har något riktigt bra och får representera Dalarna, säger Mattias Andersson som inte vill plussa för någon enskild spelare. -Hela laget gör en solid arbetsinsats.

Första omgången av Svenska cupen ska spelas senast den 7 juni och det återstår att se vilket lag som Brage kommer att få möta.

Text: Olov Lindgren