Matchreferat efter segern mot Östersunds FK

Brage tog andra raka segern inför 2 219 besökare efter att ha besegrat Östersunds FK med 2-1 (2-1).

IKB tog ledningen med 1-0 efter 17 minuter genom Henry Sletsjøe. En kvart senare kvitterade Östersund till 1-1, men innan den första halvleken var över hade Adil Titi gjort 2-1 med sitt första mål för säsongen. I en händelserik andra halvlek, blev det inga mål trots att båda lagen inte saknade chanser. I tabellen betyder trepoängaren att klättrade vi upp till andra plats.

Laget:

Det var bara en förändring i startelvan sedan matchen mot Sandviken då Henry Sletsjøe klev tillbaka in på mittfältet efter sin avstängning. Det betydde att Ömür Pektas fick ta plats på avbytarbänken.

Första halvlek:

Redan efter två minuter hettade det till när ÖFK kom i en kontring tre mot två och Arquidemes Ordonez, fick ett friläge, men en vältajmad utrusning av Frodig förhindrade ett mål, på returen störtade Simon Kroon, men han var alltför tuff mot Frodig och vi fick med oss en frispark. Innan fem minuter var spelade hann också Emil Tot Wikström med ett avslut på mål som Andrew Mills lade vantarna på. Båda lagen verkade spelsugna, och framför allt var det grönvitt som var lite hetare. Efter tio minuter kom vi till ett anfall, med Tot Wikström som passade till Gustav Berggren, som istället för att ta ett eget avslut vidarebefordrade bollen till Arvidsson som avslutade över.

Mykola Musolitn hotade ett par gånger i högerkorridoren, men Weilid och Oskar Ågren var båda gångerna på rätt plats i boxen och fick bort bollen. Efter 17 minuter stod Weilid för en rusch på högerkanten och fick till ett inlägg som Camões nickade rakt i händerna hos Andrew Mills. Bara ett fåtal sekunder senare, skulle Brage ta ledningen med 1-0, när ”Henke” Sletsjøe med sitt andra mål för säsongen, överlistade ÖFKs brittiske målvakt. Framspelningen stod Camões för, som hittade Sletsjøe som la in bollen vid den bortre stolpen utom räckhåll för Mills. Målet gjorde att vi fick än mer energi och runt halvtimmen hade vi två långa anfall, som avslutades av Chris Redenstrand respektive Adil Titi, men båda gångerna missade bollen målet.

ÖFK hade skapat en del lägen genom Arquidmes Ordonez, ochkunde kvittera till 1-1 efter 34 minuter med Yannick Adjoumani som målskytt. ÖFKs mål, som var det första på bortaplan för dem den här säsongen, kom efter att vi inte riktigt hade kunnat fått iväg bollen och Mykola Misolutins inlägg hittade en anstormade Adjoumani som vräkte sig fram och stötte in bollen i nät. Sett till spelet kom målet lite som en kalldusch, då vi låg närmare ett 2-0 mål. Brage skulle återta ledningen bara tre minuter senare, när Adil Titi kunde ta sig in i boxen och avsluta med precision när han tryckte in bollen fram till 2-1 (’37).

ÖFK avslutade halvleken bäst, och skapade några halvchanser. Michael Aduragbemi Oluwayemi var närmast men fick se sitt volleyavslut gå över med ett par minuter. Hemmaledningen efter de första fyrtiofem minuterna var rättvis.

Andra halvlek:

Inga förändringar gjordes i den andra halvleken. Det dröjde till den 51:a minuten innan första farligheten kom då Berggren hittade Tot Wikström som fick till ett avslut som täcktes till en resultatlös hörna. Östersund var dock inte ofarliga, och i en snabb spelvändning avslutade Jamie Hopcutt i stolpen, efter försökt knorra bollen förbi Frodig. Samtidigt tvingades Cesar Weilid bryta matchen, och in kom Eirik Asante Gayi. Matchbilden var ganska jämn, och Östersund stod upp på ett bra sätt, för att vara ett lag som ligger långt ner i tabellen.

I och med att Östersund låg på för en kvittering gav det oss bra omställningslägen. Efter 63 minuter hade vi inom tio sekunder först en stolpträff från Gustav Berggren och precis efter ett skott i ribban från Tot Wikström. Om matchen mot Sandviken var händelsefattig, så var den här matchen raka motsatsen med vassa chanser åt båda håll. Rödsvarta Östersund spelade mer desperat och kom allt närmare ett mål. Inhopparen Chrisnovic N’sa tvingade Frodig till en stark parad efter 66 minuter och Michael Aduragbemi Oluwayemi hade i samma anfall ett bra läge, men avslutade utanför. Vi blev alltmer tillbakatryckta men sista kvarten mattades Östersunds tryck. Eirik Asante Gayi fyllde på från sin backplats i offensiven och fick in bollen i straffområdet till Camões som dock inte fick kontroll på bollen. Med fem ordinarie minuter kvar satte gästerna in ett nytt tryck. Viktor Frodig visade klass när han slängde sig och styrde bort Sebastian Karlsson Grach avslut. Även Ziad Ghanoum var nära, men det var som förgjort för Östersund att få utdelning. Efter en nervpärs av stora mått, lyckades vi till slut hålla undan fram till en skön uddamålsseger.

Nästa match spelas lördagen den 18 maj, när vi möter IK Oddevold på bortaplan.

Text: Per Lindgren.