Matchreferat efter segern mot SIF

IK Brage genrepade idag, lördag, inför starten av Svenska Cupens gruppspel nästa helg mot Hammarby. En match som vi vann mot Sandvikens IF hemma på Vallen med 3-1 (2-0), efter framförallt en bra första halvtimme. Målskyttar blev Kevin Nyarko, Samo Izountouemoi och Ieltsin Camões.

Vi kom med flera förändringar i laget sedan matchen i onsdags mot Kvarnsveden. Tillbaka i truppen efter sjukdom och skador var Ieltsin Camões och Eirik Asante Gayi, medans Yassin Hawat och Roni Hajo hamnade utanför truppen.

Vi startade matchen aggressivt, och redan efter sju minuter, var det bud på mål, när Alexander Zetterström med ett längre uppspel, via Samouil Izountouemoi, hittade Emil Tot Wikström som avlossade ett skott som täcktes av SIF försvaret.

Kort därefter var det återigen ”Samo” som var involverad, när han med en djupledsboll hittade Kevin Nyarko, som tvingade Felix Jakobsson till en benparad.

Även Pontus Rödin hade en nick efter hörna som smet precis utanför stolpen, innan vi välförtjänt kunde ta ledningen med 1-0 i den 11:e minuten, genom Kevin Nyarko, som löpte framför sin försvarare på den första stolpen, på ”Samos” inspel från höger.

Bara två minuter senare var det Samouil Izountouemoi själv som från nära håll kunde förpassa bollen i mål, efter att Tot Wikström och Gustav Berggren stått för förarbetet. 2-0 efter fjorton minuter, efter att grönvitt stundtals stått för ett publikfriande anfallsspel.

”Samo” som inte fanns med på planen senast mot KIK, var på ett ordentligt spelhumör, och gjorde stundtals som han ville. Bortalaget hade svårt att hänga med i Brages höga tempo, och Norr Ettan laget hade svårt att hålla bollen inom laget under några längre stunder. Finurlige Tot Wikström stod med knappa kvarten kvar för en fin aktion utanför straffområdet, men fick se sitt vänsterskott missa målet med cirka tre decimeter.

Sandviken tog dock sig in i matchen sista kvarten, när man också började komma till farligheter. Mohammad Alsalkhadi kom till ett läge i straffområdet, men hans avslut täcktes av ”Zäta”. Den före detta Tvååkers IF-spelaren, hade också en frispark, som gick tätt utanför ”Bernas” vänstra stolpe. SIF fortsatte flyttade upp spelet, men vi kunde dock försvara oss bra och förhindra Sandviken att komma in bakom backlinjen.

Mohammed Sadat Abubakari, hade var närmast ett bortamål, när han med tre minuter kvar till paus, sköt ett pressat skott som tvingade Bernardini till en prakträddning när bollen såg att gå in i bortre.

Vi tar med oss den första halvtimmen av halvleken, då vi var riktigt bra.

Till den andra halvleken byttes Viktor Frodig och Ieltsin Camões in istället för startande Andre Bernardini och Kevin Nyarko. Och det var Brages portugis som sju minuter in i halvleken var farligt framme i straffområdet efter att han fått bollen av serverad av Samo, men Gustav Thörn kunde bryta med sitt vänsterben.

Så mycket mer hände inte i chansväg första kvarten av halvleken. Istället kunde Sandviken reducera till 2-1 i 65:e genom snabbe John Junior, efter ett slarvigt bolltapp på egen planhalva.

Bara tre minuter senare var det så nära man kan komma mål, när inhopparen Seth Hellberg via Felix Jakobssons fingerspetsar fick se bollen gå stolpe ut. Kort innan hade vi gjort fyra byten, som gav oss ny energi, när nämnde Hellberg, Stensson, Asante Gayi och Redenstrand äntrat planen.

Tamimi fick ett bra läge när han avancerade in i straffområdet, men ”Tamme” fick se sitt avslut gå i burgaveln utanför.

Samtidigt som Sandviken spelade upp sig slarvade vi en del med bollen, vilket ledde till att spelet jämnade ut sig betydligt under andra halvleken. Men det var vi som skulle göra nästa mål. Då Ieltsin Camões som med ett fint häng i luften snyggt kunde nicka in 3-1 efter ett fint inlägg av Christopher Redenstrand i matchminut 78. Kul för Brages båda nyförvärv att visa sin målfarlighet.

Under den resterande speltiden, kunde vi på ett säkert sätt försvara vår ledning fram till ännu en vinst.

Nu stundar närmast bortamatch i den första omgången i svenska cupens gruppspel, när vi åker till Tele2 Arena för möte med allsvenska Hammarby IF, söndagen den 19 februari med start kl.17:30. Minst en buss åker ner till Stockholm och det väntas cirka 100 Bragesupportrar på plats. Du köper din biljett till Bragesektionen HÄR!

Text: Per Lindgren

IK Brage-Sandvikens IF 3-1 (2-0)

Målen: 1-0 Kevin Nyarko (12), 2-0 Samouil Izountouemoi (14), 2-1 John Junior (65), 3-1 (78) Ieltsin Camões

Domare: Jim Eriksson.

Publik: Ca 150 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

IK Brage (4-3-3): Andre Bernardini (Viktor Frodig)-Jonathan Tamimi, Alexander Zetterström (Eirik Asante Gayi, 62), Pontus Rödin, Malte Persson (Christopher Redenstrand, 62)-Gustav Berggren (Jacob Stensson, 62), Henry Sletsjøe (Seth Hellberg, 62), Johan Arvidsson-Samouil Izountouemoi (Ferhad Ayaz, 84), Kevin Nyarko (Ieltsin Camões, 46), Emil Tot Wikström (Pontus Jonsson, 84)

Ersättare: Filip Sjöberg