Matchreferat efter Team TG

Det blev inte den start på höstsäsongen som Bragedamerna hade hoppats på. Motståndet hemma på Borlänge Energi Arena i höstpremiären stod suveräna serieledarna Team TG, som säkert kunde vinna med klara 0-3 (0-3).

-Det beror främst på första halvleken att vi förlorar. Vi får inte igång vårt spel, är lite slarviga i passningarna, och kommer inte riktigt in i det. Vi håller inte ihop som lag, säger vänsterbacken Johanna Rundström, på telefon en stund efter slutsignalen.

Resultatet betyder att grönvitt ligger kvar på åttonde plats.

Gästerna, som bara tappat två poäng på de 13 inledande omgångarna, tog ledningen med 0-1 redan i tredje matchminuten genom Olivia Näsström. Naturligtvis inte den start Brage behövde.

-Det är alltid tufft (med ett tidigt mål i baken). Det sätter sig någon slags bild för hur matchen kommer att se ut. Vi gick ändå in med inställningen att kriga. Det var bara att köra på.

Innan halvtidsvilan hade gästerna ökat på till 0-3, efter två snabba mål kort före pausvilan. Hemmalaget gjorde sedan en klar uppryckning efter paus och kunde hota gästerna.

-I andra lyfter vi oss mycket bättre, håller ihop mer och krigar för varandra. Vi sa att vi skulle gå ut och spela som det var 0-0. Försöka vända matchen och jobba hårt för varandra.

Skapade ni några målchanser?

-Speciellt i andra, då vi kom till lite fler anfall. Då hade vi kunnat fått in något mål, säger Rundström.

Förlusten, som var säsongens första på hemmaplan, går inte att snacka bort. Team TG, med målskillnaden 46-3, är det lag som gjort flest och släppt in minst mål i serien. Med nio poäng tillgodo på tvåan Gefle talar allt för att västerbottenlaget kommer vinna serien.

-De är ett skickligt lag, speciellt i deras anfall. Om man ser på dagens match var de värda segern.

Hur kändes det för dig som back att möta deras anfallare?

-Alltid kul att utmanas mot ett duktigt lag. De skapar mycket och har många kvicka (spelare). Det var en utmaning, men vi stod upp bra, säger Johanna som ändå tycker att det fanns saker att ta med sig.

-Vi visar att vi ändå kan stå upp mot de tuffare lagen. Man hade hoppats hela matchen skulle se ut som i andra, att vi kommit till lägen.

Nästa match i Divison 1 för Brage äger rum den 10 augusti borta mot tabelltrean Enskede, men innan dess väntar match i svenska cupens andra omgång hemma mot elitettanlaget Mallbacken på onsdag.

-Vi har en tuff vecka framför oss. Återhämtning på träningarna sedan är det bara att ladda om och gå för seger, avslutar Rundström.