Skip to content

Matchreferat efter TFF

På ett soligt Vångavallen inför 1124 åskådare var det hemmalaget Trelleborg som kunde vinna med 1-0 (0-0) efter ett sent segermål i 83:e matchminuten. Brage sakande inte chanser i matchen där Pontus Jonsson hade ett skott i ribban i första och på stopptid hade både Ferhan Abic och Ieltsin Camões chanser till ett kvitteringsmål. Resultatet betyder Brage ligger kvar på sjätteplats i tabellen.

Laget:

Janne Mian och William Bergendahl hade gjort en förändring i startelvan sedan matchen mot Öster. Adil Titi tog plats på innermittfältet istället för skadade Emil Tot Wikström.

Första halvlek:

Första fyrtiofem slutade mållös efter att Brage inlett och avslutat halvleken bäst. Matchen inleddes med att grönvitt hade ett markant bollövertag i de första minuterna av matchen, där hemmalaget låg lågt i sina positioner. Men mer än en resultatlös hörna lyckades inte grönvitt vaska fram. Hemmalaget jämnade sedan ut spelet och skulle skaffa sig två högkaratiga chanser runt tiominuters strecket. Först var det ett inspel från Pierre Dahlin Larsen som gick fram till Karl Wendt som fick på ett vasst skott vilket tvingade Frodig att kasta sig i sin fulla längd och rädda. Kort därefter var Wendt farligt framme igen i straffområdet men på nytt var Frodig i vägen och räddade förtjänstfullt, på returen var sedan Bohman framme men sköt över. TFF tog över spelet, där Brage mest fick försvara sig. Det hindrade dock inte Camões att i tolfte spelminuten sticka upp på offensiv planhalva och komma till ett hyggligt skottläge, men avslutade över. Men det var de blåvita, som till skillnad från matchinledningen, nu hade mest fart i sitt spel och vann mest dueller.

Det var ofta som hemmalaget försökte komma in med bollar bakom Brages backlinje, där Zetterström och Ågren hela tiden fick vara på sin vakt. Stefan Jakobssons manskap skulle få ett kanonläge efter knappa halvtimmen på en snabb kontring där Brage hade flyttat upp mycket folk på offensiv planhalva. Wendt och Culum kom fria på mitten och avancerade mot straffområdet, där Oskar Ågren ensam ställdes mot TFF-duon. Ågren läste situationen och kunde hindra Culum att få öppet mål. Brage tog sig sedan tillbaka in i matchen under de sista tio in pausvilan och hade en del bra aktioner. På högerkanten hade Arvidssson, Berggren och Weilid några fina kombinationer, medan Adil Titi på mitten var pådrivande. Det var också han som låg bakom vår bästa chans när han i 43:e matchminuten hittade Camões som i sin tur spelade snett bakåt till Pontus Jonsson som med en sträckt vrist träffade ribban. Sammanfattningsvis en relativt jämn halvlek.

Andra halvlek:

Båda lagen kom ut till andra halvlek utan några förändringar. TFF inledde halvleken med att skaffa sig två hörnor som blev resultatlösa. Som i inledningen av första akten, såg det också lovande ut i början av andra för Brage. Vi hade ett högre passningstempo där vi växlade från kant till kant för att försöka dra isär Trelleborg. Sletsjøe och Weilid fann varandra med flera fina kombinationer och inspel.

Brage genomförde sitt första byte i 63:e matchminuten när Berggren fick kliva av till förmån för Samouil Izountouemoi.

Desto längre matchen pågick var det Trelleborg som vågade kliva på framåt med mest folk. Brage kändes ändå småfarliga när man kunde vända på spelet. Inhopparen Izountouemoi var nära komma till ett bra läge efter fintat bort ett par spelare, men lyckades inte med den sista avgörande passningen för att komma till ett skottläge. Det var också nära att en misslyckad rensning av Titi höll på att ställa det, men Saleh Karim sköt över i ett bra läge. Brage gjorde sitt andra byte i 77:e matchminuten, då Ferhan Abic kom in för Pontus Jonsson.

Trelleborg skulle ta ledningen med 1-0 i 83:e minuten genom Hady Saleh Karim. Målet kom efter ett inkast som gick fram till Felix Hörberg som senare kunde hitta Karim som med en bredsida placerade bollen till höger om Frodig. I samband med målet byttes Zetterström ut och Asante Gayi kom in.
Brage flyttade upp med mycket folk för att försöka få till en kvittering. På stopptid var det också ytterst nära att inhopparen Abic skulle hitta rätt, men skottet från nära håll träffade Zander Hyltoft och på returen sköt Camões över.

En tung förlust där Brage jobbade och slet och var värda minst en poäng. Men tyvärr hade vi inte marginalerna med oss. Nu är det bara ladda om batterierna till nästa match som äger rum kommande söndag kl.15.00, då GIF Sundsvall kommer på besök till Borlänge Energi Arena.

Text: Olov Lindgren

MATCHFAKTA

Trelleborgs FF-IK Brage  1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Hady Saleh Karim (83).
Hörnor: 9-2 (3-1)
Varning, Trelleborg: Andreas Beck Larsen.
Domare: Jasmin Svraka. Assisterande domare: Danha Bachiri, Elis Kvrgic. Fjärdedomare: Arianit Abazi.
Publik: 1124 (Vångavallen).
Trelleborgs FF: Andreas Beck Larsen-Eren Alievski, Tobias Karlsson (K), Abel Ogwuche, Felix Hörberg-Hady Saleh Karim, Zander Hyltoft, Karl Wendt (82 Emmanuel Godwin)-Armin Culum (90 Johannes Käck), Filip Bohman (90 Ammar Asani), Pierre Dahlin Larsen (82 Othmane Salama).Ersättare: Ammar Asani, Johannes Käck, Loke Mattsson, Melker Ellborg, Hjalmar Fredricson.
IK Brage: Viktor Frodig-Christopher Redenstrand, Oskar Ågren, Alexander Zetterström (K) (83 Eirik Asante Gayi), Cesar Weilid-Johan Arvidsson, Adil Titi, Henry Sletsjøe, Pontus Jonsson (77 Ferhan Abic)-Ieltsin Camões, Gustav Berggren (63 Smouil Izountouemoi).Ersättare: Malte Persson, André Bernardini, Filip Sjöberg.