Skip to content

Matchreferat efter Utsikten

Vi fick resa hem från bortamötet mot Utsikten med noll poäng. Detta efter att Utsikten vunnit med 1-0 (1-0) efter ett straffmål fem minuter före slut. Matchen var jämn spelmässigt, men där vi inte förvaltade våra målchanser när de dök upp.

Laget:

IKB kom med två förändringar i startelvan sedan matchen mot Degerfors. Det var att Pontus Jonsson och Samouil Izountouemoi gjorde sin andra respektive första match från start.

Första halvlek:

I en mållös första halvlek, var det blåklädda Utsikten som låg närmast ett mål.

Pontus Jonsson satte igång matchen, i knappa 20 gradig värme. Samouil Izountouemoi visade sig tidigt på spelhumör, och stod för två ruscher på högerkanten de första fyra minuterna. Men det var Henry Sletsjøe som hade Brages första läge efter sex minuter. Först blockade Sebastian Lagerlund hans skott, och på returen gjorde sig målvakten Elias Hadaya stor och räddade. Kiken replikerade omgående i chansväg, när först Suleman Zurmati hade ett avslut som Frodig sträckte på sig och lyckades tippa över bollen till en resultatlös hörna. Sedan var det Lucas Lima som hade en lika bra målchans där pånytt Frodig räddade oss från ett mål bakåt med att vasst ingripande.

Första kvarten gick till hemmalaget som hade både ett spel-och chansövertag. Pontus Jonsson var ganska nära att komma loss i straffområdet efter 19 minuter, efter fått en boll från Sletsjøe, men en Utsiktenförsvare kunde bryta. I en händelserik halvlek, var sedan Robin Book nära att rinna igenom IKB försvaret, men Oskar Ågren visade snabbhet och kunde täcka skottförsöket, i andra vågen avslutade Allan Mohideen med ett skott över. Efter det hade grönvitt en bra period där Tot Wikström fick till avslut som dock inte var tillräckligt hårt för att vålla Hadaya några större problem. Även IeItsin Camões testade med ett distansskott efter 32 minuter, som gick rakt i skopan hos hemmakeepern. Med 35 minuter på klockan kom matchens dittils bästa målchans när Utsikten efter vunnit bollen på mittfältet och Lucas Lima avslutade med ett distansskott som gick i stolpen efter att Frodig hade fått fingertopparna på den. Frodig blev efter situationen liggandes en stund, men var upp på benen ganska snart. Hemmalagets direkta spel i djupled satte Brages backlinje på prov och om något lag skulle haft ledningen efter första var det nog Utsikten.

Andra halvlek

Inget av lagen gjorde några byten till den andra halvleken. Om vi inte skapade något riktigt farligt i chansväg före paus. Så var det nära IKB ledning direkt efter 46 minuter, när Pontus Jonsson passade till Tot Wikströmsom sköt men avslutet kunde räddas av Hadaya. Vi kom ut med fart efter paus, och tryckte tillbaka Utsikten som blev låga i sitt försvarsspel. Efter tio minuter i andra följde Zetterström med upp i ett anfall och spelade ut till ”Samo” som från dålig vinkel fick iväg ett skott på mål.

Efterhand arbetade sig Kiken in i matchen och Albin Skoglund nickade rakt i famnen på Viktor Frodig efter en frispark. Efter timmen spelad började matchen öppna upp sig, och vi fick en del ytor på offensiv planhalva. Halvvägs in i halvleken byttes Johan Arvidsson in, när ”Samo” spelat klart. Bytet gav oss energi i offensiven. Löpstarke Pontus Jonsson fick mycket tid med bollen i straffområdet, men lyckades inte få till något avslut. Utsiktens nyinbytte Filip Trpcevski fick ett bra nickläge med dryga tio kvar av ordinarie tid, men avslutet saknade precision och kraft. Med fem minuter kvar av ordinarie tid tog Utsikten ledningen med 1-0 på straff, när Trpcevski säkert satte bollen i mål utan chans Frodig. Straffen kom efter en kampsituation i straffområdet där vi spelade väl tufft enligt domaren. På den återstående tiden, lyckades vi inte skapa någon riktigt het kvitteringschans.

Sammanfattningsvis gör vi en godkänd match, men där vi denna saknade de riktigt farliga chanserna att göra mål. Nästa match, som spelas på lördag kl.15:00, tar vi emot Östers IF hemma på Vallen.

Text: Per Lindgren