Matchreferat och intervjuer efter Enskede

I en jämn tillställning på Enskede IP delade Enskede och Brage på poängen, efter att matchen slutat 0-0.

Resultatet var rättvist där vi hade flest målchanser, men hemmalaget de klaraste, bland annat två möjligheter på stopptid där en boll räddades på mållinjen av Johanna Rundström och ett distansskott som träffade virket.

Brages lagkapten Robyn Decker menar att man visade bra inställning och krigade sig till en poäng.

-Det kanske inte var vår bästa match spelmässigt, men ändå tycker jag vi hittar någon sorts kämpaglöd, för att kunna kämpa oss igenom matchen. Vi åker härifrån med en hållen nolla vilket jag är stolt över.

Att matchen var den tredje på sju dagar menar hon märktes i spelet. Att den sedan kom att spelas på gräs i stället för på konstgräs kom som en överraskning. Men det menade hon inte var något som påverkade spelet.

-Det var en väldigt bra gräsplan, så det var fint. Men det syntes att det var många som spelat väldigt många minuter den här veckan. Det har varit en lång vecka för oss.

Att få med sig en poäng från en av säsongens svåraste bortamatcher menar hon var fullt godkänd med tanke på förutsättningarna.

-Ja, sett till hur hela veckan varit och hur många minuter som finns i benen hos tjejerna, att vi kan bita ihop. Det är en tuff bortamatch, de ligger trea i serien. Match på gräs, och vi åker härifrån med noll insläppta mål, en poäng, det är vi ganska nöjda med.

Brage hade svårt komma till några farligheter första halvtimmen, då man stressades och slog bort många till synes enkla passningar. Hemmalaget hade ett större bollövertag inledningsvis men utan att komma till några farligheter. Närmast var anfallaren Yaren Özpolat som kom loss på högerkanten efter knappa tjugo minuter och med ett lågt skott träffade Elin Björkmans vänstra stolpe.

Mycket i Brages offensiv i första halvleken kretsade kring Sara Berglund som flera gånger fick stora ytor på vänsterkanten. I den 27:a matchminuten var hon nära att peta in bollen, men fick den lite för långt framför sig vilket gjorde att Enskedemålvakten Elsa Netz kunde hinna före. Gästerna hade en bra period kring trettiominuters strecket. Torstensson, Lissel och Berglund visade upp ett bra kombinationsspel i 33:e minuten som dock inte mynnade ut i något avslut mot mål.

-Matchen svänger lite fram och tillbaka, vi har några chanser som vi kan göra mål på.

Fem minuter innan pausvilan hade Decker chansen att spräcka nollan, när hon var nära styra in Halvarssons frispark, men fick inte någon riktig ren träff.

-Det var inte så bra, det är därför jag spelar försvarsspel, säger hon med ett skratt.

-Jag trodde jag var närmare mitten av planen än jag var. Jag borde dragit den med vänstern. Jag uppfattade det lite för sent.

Brage avslutade halvleken bra där ett ledningsmål inte var långt borta. Foberg hade ett inspel till Torstensson, men utan att bollen letade sig in på rätt sida av Netz stolpe.

Brage flyttade upp positionerna i början av andra halvleken och hotade mer än i första. Berglund hade ett par bra möjligheter, och Halvarsson ett skott tätt utanför.

Med dryga halvtimmen kvar gjorde Brage ett dubbelbyte när Elin Hjälte och Anna Sandin kom in för Sara Berglund och Sofia Lissel.

Matchen gick sedan i stå innan Enskede i slutet av matchen låg på för ett ledningsmål.

Det tredje och sista bytet genomfördes i 88:e minuten, då Hanna Torstensson fick lämna plats till Astrid From.

Med lite flyt och skicklighet kunde vi reda ut de farligheter som hemmalaget skapade och få med oss en poäng hem.

-De har en liten forcering på slutet och med lite tur så kanske de gör mål. 0-0 tycker jag definitivt är rättvist.

Hon vill efteråt hylla kollektivet över den bärgade poängen.

-Det är väldigt många minuter i många ben. Att vi ändå kunde koncentrera oss på det vi skulle göra. Vi fick kämpa väldigt hårt i försvarsspelet, när vi inte fick vårt anfallsspel att sitta. Vi kunde kräma ut det sista i benen.

Resultet betyder att vi ligger kvar på åttonde plats.

Nästa match äger rum lördagen den 17 augusti, när IFK Östersund väntar på bortaplan.

-Nu kommer vi återhämta oss ordentligt idag och imorgon. Sedan blir det typ en vanlig matchvecka där vi kan förbereda oss som vi brukar göra inför match.

-Det blir en lång resa för oss, det har gått ganska bra för Östersund, men vi ska återhämta oss för att vara redo.