Skip to content

Mian efter segern på Jernvallen

240504 Brages tränare Jan Mian och tränare William Bergendahl inför fotbollsmatchen i Superettan mellan Sandviken och Brage den 4 maj 2024 i Sandviken. Foto: Jens Carlsson / BILDBYRÅN / COP 344 / JC0022

Tränaren Janne Mian summerar matchen mot Sandvikens IF där vi med ett sent segermål kunde gå hem med segern…

”En gedigen försvarsinsats där jag tycker vi ligger rätt i våra försvarspositioner. Det är några saker som vi går fel i, vi ändrar det till andra halvlek och jag tycker de inte skapar så mycket. Det är några halvchanser, och vi skapar inte så mycket heller. Vi har en i stolpen, Tot (Wikström) har en lobb. Jag tycker det är lite plus till oss vad det gäller chanser. Man kan tycka att det är en typisk 0-0 match. Men vi ligger kompakt och bra i försvarsarbetet. Ska man vara ärlig så var det en 0-0 match. Vi ligger kompakt och bra i försvarsarbetet. Det var många bollar som sånär gick till friläge, Pontus (Jonsson) har till exempel en chans som glider ut. Det är försvarsarbetet som till slut gör att vi kan förvalta chanserna. De här segrarna är fantastiskt sköna måste jag säga”.

…om att SIF tilläts ha mycket boll:

”De kan ha mycket boll, de spelar mittback till mittback. De spelar 300 hundra passningar mellan sig. Deras målvakt vill att vi ska komma upp, men vi gör inte det. Vi vill inte spela det spelet de vill. De hade mycket boll, men lite bollattack. Jag tror att femtio procent av de bollar de slår framåt nyper vi”.

…om hur du upplevde slutminuterna, när vi avgör:

”Vi försvarar vår poäng. En poäng borta på en svårspelad matta, där bollen studsar och far. Det blir lite pojklagsfotboll när bollen studsar så här. Vi vet också att om vi bara kan få en rejäl chans kan vi göra mål på dem. Det var det vi pratade om i halvtid, och det är precis det som sker. Det är jävla bra kvalitet på inlägget från ”Samo” och kvalitet på avslutet från Camões. Fantastiskt bra avslutning på den här matchen”.

…om att vi radade upp några vassa chanser sista tio:

”Tot hade en ribbträff, Zetterström (Alexander) en stenhård nick i stolpen efter en hörna. Vi vet att vi är bra på hörnor, vi har inte gjort mål på det ännu. Vi hade en variant som funkade bra”.

…om hur laget hanterade Sletsjøes avstängning:

”Adil jobbade jättebra. Han började få kramp på slutet. Annars jättebra. Inte en jättejobbig match för våra försvarare, då Sandviken står och rullar boll, mer än att de fick flytta sig i sidled”

…om tre poäng in på kontot efter förlusten mot Örebro:

”Mot ÖSK var vi inte riktigt på tå, det kan man säga vi var idag. Det är sådant som ger oss tre poäng”.

…om ÖFK nästa söndag hemma på Vallen:

”Jag tror det kommer bli en tuff match. De har startat ganska bra. De saknar lite forwards som kanske kommer tillbaka, vi får se hur det blir med det. Vi ska sätta oss ner och titta på Östersund noggrant, så får vi återkomma”.

Text: Olov Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.