Skip to content

Mian efter segern

Brage tog en både skön och viktig seger i bortamötet mot Örgryte IS. 

Efter att hemmalaget gjort 1-0 i början av andra halvleken kunde vi efter varsitt mål av Johan Arvidsson och Emil Tot Wikström vända på tillställningen och vända hemåt med en 1-2-seger. 

Så här summerade tränaren Janne Mian tillställningen:

”Starkt jobbat av spelarna, första trettio är vi riktigt dåliga. Vi syr inte ihop några passningar, många bolltapp och vi är för långa som lag. Vi får inte grepp på dem överhuvudtaget. Sista kvarten börjar vi spela lite enklare, får fart och får upp rörligheten i vårt anfallsspel”

…om att spelet såg bättre ut i andra halvleken:

”Vi startar ganska bra men de tar över igen, sedan får de göra mål och då känns det som det här kommer vi aldrig att vända. Men fysiskt är vi starkare än dem, vi orkar hålla upp. Johan gör ett fantastiskt mål. Jag tycker vi har väldigt bra kontringslägen i första, men är slarviga. Sedan får vi lite ordning på kontringslägena, och gör även ett mål. Kvaliteten kom krypande trots den dåliga starten. Det tyder på styrka i laget i det vi gör”.

…om matchbilden inte blev som väntat där hemmalaget dominerade första trettiofem:

”De har sett ganska bleka ut, men vi visste de skulle komma ut med energi hemma. De har en poäng ”so far”, det är klart de skulle komma ut med energi. Men det är det egna spelet där vi är för långa och de får spela genom oss. Det var inte så att de radade upp farligheter, men det är lite ovant av oss att det är så. Samtidigt trodde jag vi skulle vara lugnare med bollen, men det finns en sekvens där vi spelar jättefin fotboll, så kommer Johan (Arvidsson) felvänd, tar emot bollen driver och spelar tillbaka till backlinjen, i stället för skarva på ett eller komma under våga vända upp och göra en kroppsfint, eller en motsatt rörelse innan. Det är sådan små detaljer i spelet som jag vet vi är bättre på. Sedan är frågan varför vi är så trögstartade”.

 …om resultatet på gräs som förbättrades väsentligt:

”Det är någon som har sagt att vi tagit två poäng på 24 matcher borta på gräs, nu har vi tagit på fyra poäng. Nu har vi ökat på 100 procent”.    

…om hur presspelet föll ut:

”Vi får ingen ”bite” på dem, de får hitta mellan oss och i pocketsytorna framför ytterback och mittback. Vi får skrika från sidan och i paus får vi prata om det, och då blir det bättre”.

…om förutom tre poäng, vilka besked det finns att ta med sig:

”Att vi är fysiskt starka och jobbar på. Att vi har en tro på vårat spel. Vi ändrar inte så mycket utan spelar vårt spel, och till slut renderar det i två mål. Vi är giftiga i kontringarna, det öppnar upp sig och vi kommer med våra avledande löpningar och skapar ytor åt oss själva, och ser varandra på ett bättre sätt”.

…om laginsatsen:

”En urusel start, och att sedan vända på det. Allihopa, de från bänken som skriker och gapar, det är fantastiskt”.

…om Ömür Pektas som fick starta:

”Han skapade några lägen, men jag tror han behöver lite mer tid för att visa vem han verkligen är. Jag tror han är en bättre spelare än vad han visade idag. Han gör en godkänd insats”.

…om Adil Titi som kom in i 88:e minuten efter inte spelat en match sedan februari:

”Vi hade lite känning på en mittback, vi ville inte sätta ner någon och döda matchen med en fembackslinje. Vi valde ta in Adil framför backlinjen, och sätta upp Gustav som kan låsa fast bollen”.

…om Kevin Nyarko som byttes in efter dryga timmen och hade två stora chanser:

”Han gör ett kanonjobb i defensiven, och får sina chanser och bör göra mål för att vi ska vara helt nöjda”.

…om Pontus Jonsson och Samos inhopp:

”Jättebra inhopp. Pontus visar lite fart och speed. Alla inhopp var bra, och Samo kommer in och låser sin kant”.

Text: Olov Lindgren  

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.