Skip to content

Mian efter Sirius

Det blev förlust i genrepet för IK Brage efter att Sirius hemma på Studenternas kunde vinna inför dryga 500 åskådare med 3-0 (2-0). Bragetränaren Janne Mian hittade några förklaringar till resultatet:

”Vi var ganska ringrostiga. Vi har inte spelat match på två veckor och något pass snöade bort. Vi var inte riktigt synkade och alerta i det vi skulle göra”. 

”Det vi har varit bra på innan med djupledsspel, samt spel och löpningar bakom, saknade vi”.

…några omdisponeringar i laget och att alla inte var helt hundra spelade också in:

”Filip (Sjöberg) spela centralt på mitten och gjorde det bra, men har inte gjort det på länge. Sedan hade vi någon spelare som var lite krasslig”.

…om det ändå fanns bra saker att ta med sig:

”Bitar av försvarsspelet när vi pumpar och rör oss som ett lag och vinner bollar när vi pressar högt. Sedan är det bra emellanåt när vi zoomar in”.

…om att något av Sirius mål eventuellt var offside:

”Deras 3-0-mål var klart offside. Sedan var det en bra chans och man ska inte skylla på det. Jag tycker det blir lite väl stora siffror. Sedan var 2-0-målet efter frispark misstänkt offside. Det blev lite större siffror än det skulle varit”.

…om att spelidéerna med bland annat djupledsspelet börjar komma på plats lagom till premiären:

”Jag tycker det sitter i mångt och mycket på ett väldigt bra sätt. Sedan hackar det i den här matchen, men det är också ett allsvenskt motstånd som vi möter. De har värvat en nia som är väldigt stor och stark (Yousef Salech) och vinner väldigt mycket bollar och gör det jobbigt för vår backlinje. Det var ett annat sätt de spelade än när vi mötte de sist”.

…om hur skadorna och sjukdomarna oroar inför seriepremiären:

”Det klart de gör det. Det som är bra är att de har varit sjuka den här veckan som varit, nu får vi väl tillbaka Jakob (Stensson) och förhoppningsvis Gustav (Berggren). Emil (Tot Wikström) har frisknat till och fick viktiga 20 minuter idag. Det är viktiga pjäser som kommer tillbaka”.

…om tiden fram till seriepremiären den 1 april mot Varbergs BoIS:

”Vi kommer träna fullt ut. Viktigt att slipa formen. Det är en toppningsfas vi är inne i nu. Inte för långa och hårda träningar, utan bara toucha lite på de snabba muskelfibrerna under veckan så ska vi var redo”.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.