Skip to content

Mian inför Falu BS hemma

Det är tätt på given med matcher för IK Brage just nu. Efter att vi i måndags avslutat gruppspelet i Svenska cupen, med en 3-1-seger borta mot Utsiktens BK, väntar redan idag, tordag, det nyblivna division 2-laget Falu BS FK på Borlänge Energi Arena.

Bragetränaren Janne Mian säger att mittbacken Eirik Asante Gayi är den ende startspelaren från Utsikten matchen som kommer vara med från start mot Falu BS.

-Det viktigaste med matchen är att låta de spelare som fått begränsat speltid på slutet ska få minuter i benen.

Kommer ni göra mycket byten under matchen?

-Det beror på ork och om det blir skador. Det kan vara Eirik i så fall, annars hoppas jag att alla kan genomföra nittio minuter. 

Niklas Forslunds Falu BS har haft en bra försäsong där laget kommer närmast från en klar 3-0-seger på Kopparvallens konstgräs mot division 2-kollegan BK Forward. Tidigare har man också kryssat hemma mot etablerade division 2-laget  Skiljebo SK (2-2), och vunnit mot division 3-gängen IK Huge (1-0, borta) och Bollnäs GIF (3-1, hemma).

Målfarligast i Falu BS under träningsmatcherna har nyförvärvet från Sandvikens AIK Adrian Ronald varit med tre mål.

I Falu BS finns flera bekanta ansikten som Peter RosendalJesper Åman och Oscar Lundin.

Senast mot Utsikten visade Grönvitt upp ett bra offensivt spel och gjorde för andra gången under försäsongen tre mål framåt. Om det blir många mål mot ”BS” återstår att se.

-Svårt att säga. Jag kan inte Falu BS, och har inte sett dem alls om jag ska vara ärlig. 

-Men vi har en ganska fin uppsättning framåt så jag hoppas att vi fortsätter det jobbet som vi har startat och gjort bra. 

Janne Mian säger att bland annat anfallsspelet är något man lagt fokus på, och han är nöjd hur man hittat olika sätt att hota framåt.

-Vi löper bakom, sätter bollar bakom och hittar varandra och skapar relationer och varierar vårt anfallsspel med kombinationsspel och inlägg.

På skadelistan är sedan tidigare Adil Titi och Malte Persson uppsatta. Till det ska läggas Gustav Berggren med ljumskproblem och Filip Sjöberg som haft ont i ett lår.

Tidigare Falu BS spelaren Ferhan Abic har ännu inte fått spelat, men finns med i truppen. 

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.