Skip to content

Minnesord för Evert Mellström

Foto: Henrik Hansson

En riktig Brageikon – Evert Mellström – har gått ur tiden. På nyårsafton 2022 avled Evert hastigt i den aktningsvärda åldern av 91 år. Trots Everts ålder kom dödsfallet mycket överraskande och chockartat för oss alla i klubben. Evert var en sådan där unik person som man på något underligt sätt räknar med alltid skulle finnas där för oss.

Evert var en institution i IK Brage och var en vital del av hela klubben. Everts insatser i klubben sträckte sig över många decennier. Han var bl a speaker på herrlagets hemmamatcher under mer än 50 år, en prestation som är svåröverträffad. Han var styrelseledamot under ett antal år och hade bl a rollen som styrelsens sekreterare. Han arbetade i ungdomssektionens styrelse, han var med och startade bingosektionen som på sin tid var en viktig inkomstkälla, han fungerade under en tid som herrlagets lagledare m m  m m.

På senare år, när Evert hade gått i pension från sitt arbete på Domnarvet, kom han alltmer att bli en form av allt i allo i klubben. Evert hade bl a som daglig rutin att hämta klubbens post till kansliet. Man kunde ställa klockan efter honom! När Evert kom med posten visste man också att man skulle få en trevlig fikastund med honom. Evert hade ett fantastiskt gott minne och var en mycket god historieberättare. Det är ett otal härliga historier från hans långa Bragehistoria vi fått till oss under de gemensamma fikastunderna på kansliet!

Evert var i högsta grad aktiv in i det sista. I samband med A-lagets hemmamatcher var han tidigt på plats och skötte t ex flagghissningen. Han var speaker i samband med klubbens stora ungdomsturnering Dalecarlia Cup, arbetspass som sträckte sig från tidig morgon till sen kväll. Evert var mannen som alltid ställde upp för klubben. Ett litet bevis för den uppskattning klubben känner för Everts insatser är att den nyaste läktaren på Domnarvsvallen bär hans namn.

Evert var en mycket godhjärtad människa. Han var omtyckt av alla! Aldrig har vi hört någon tala illa om Evert och har heller aldrig hört honom tala illa om någon annan.

2025 fyller IK Brage 100 år som klubb. Evert har varit en eldsjäl i klubben under en betydande del av de åren. Det känns orättvist att Evert inte får uppleva jubileumsåret men hans ande kommer att vila över det året och många år framåt.

Vila i frid kära Evert. Du kommer att vara saknad av många.

Ulf Aronson, Ordförande IK Brage
Lars Ivarsson, Hedersordförande IK Brage
Magnus Olsson, Klubbchef IK Brage

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.